Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Το Μέγαρο Τσίλλερ-Λοβέρδου λίγο πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης – Πότε θα ανοίξει για το κοινό
[Lifo]: Το Μέγαρο Τσίλλερ-Λοβέρδου λίγο πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης – Πότε θα ανοίξει για το κοινό

[Lifo]: Το Μέγαρο Τσίλλερ-Λοβέρδου λίγο πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης – Πότε θα ανοίξει για το κοινό

Φωτογραφίες από τις εργασίες στο μέγαρο Τσίλλερ έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού μετά από αυτοψία της Λίνας Μενδώνη

Αυτοψία στο Μέγαρο Τσίλλερ-Λοβέρδου, όπου σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης, πραγματοποίησε σήμερα η Λίνα Μενδώνη , ενώ το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το έργο του μεγάλου αρχιτέκτονα.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά το υπουργείο Πολιτισμού έχουν ολοκληρωθεί οι οικοδομικές εργασίες αποκατάστασης και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες συντήρησης.

«Στο Μέγαρο Τσίλλερ-Λοβέρδου, που αποτελεί παράρτημα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, θα εκτίθεται η Συλλογή Λοβέρδου, η οποία αποτελείται από εικόνες Κρητικής και Επτανησιακής Σχολής, παλαίτυπα, ξύλινα γλυπτά κ.α. Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη θα εισαχθούν η μουσειολογική και μουσειογραφική μελέτη για την κατά νόμο γνωμοδότηση του Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων», αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού στη σχετική ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

«Το Μέγαρο χτίστηκε το 1882 και ήταν η κατοικία του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ και συνδυάζει ποικίλα αρχαιοπρεπή στοιχεία και τις σύγχρονες ευρωπαϊκές τάσεις της εποχής του» υπογραμμίζει το υπουργείο πολιτισμού, ενώ η Λίνα Μενδώνη δήλωσε ότι στόχος είναι να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό το καλοκαίρι του 2020.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού

Αυτοψία στο Μέγαρο Τσίλλερ-Λοβέρδου πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου και αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!