Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Μαθητικό συλλαλητήριο σήμερα στο κέντρο της Αθήνας
[Lifo]: Μαθητικό συλλαλητήριο σήμερα στο κέντρο της Αθήνας

[Lifo]: Μαθητικό συλλαλητήριο σήμερα στο κέντρο της Αθήνας

Οι μαθητές αντιδρούν στις αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα

Το νέο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τις αλλαγές στο Λύκειο αναμένεται να ανακοινώσει μέχρι αύριο το υπουργείο Παιδείας με τους μαθητές να αντιδρούν.

«Δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές από ανακοίνωση της πρότασής μας που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου και τόνισε: «Το βασικό πνεύμα των αλλαγών είναι η ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών στη Β’ Λυκείου, ώστε η Γ’ Λυκείου να είναι έτος προπαρασκευής για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης, θέλουμε τα παιδιά να μπορούν να εισάγονται σε κάποια πανεπιστημιακά τμήματα μόνο με το απολυτήριο του Λυκείου.Την ύλη ήδη την ανακοινώσαμε, θα ανακοινώσουμε και το σύστημα εισαγωγής.Θα υπάρχουν ευνοϊκότερες διατάξεις για παιδιά και για τους εκπαιδευτικούς».

Αντιδρώντας στις ενέργειες του υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές καλούν σε συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια καθώς θεωρούν ότι το «απαράδεκτο νομοσχέδιο κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο το σχολείο μας».

«Να μην κάνει καμία αλλαγή στο εξεταστικό σύστημα και στο Λύκειο ενώ είναι θέμα μηνών να διεξαχθούν εθνικές εκλογές» ζήτησε ήδη από τον υπουργό Παιδείας η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη ενώ η τομεάρχης Παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκη Κεραμέως απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν οι παλινωδίες του υπουργείου Παιδείας σε αυτό τo κρίσιμο θέμα καλώντας την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμία αλλαγή την ύστατη αυτή ώρα.

Οι βασικές αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας

Για την Γ’ λυκείου, οι βασικές αλλαγές που έχουν ανακοινωθεί και αναμένεται να παραμείνουν στο νομοσχέδιο του υπουργείου είναι οι εξής, σύμφωνα με το ΑΠΕ:

Οι τρεις Ομάδες Προσανατολισμού, θα γίνουν τέσσερις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!