Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Οι μαθητικές «ποδιές» επέστρεψαν στην Γαλλία
[Lifo]: Οι  μαθητικές «ποδιές» επέστρεψαν στην Γαλλία

[Lifo]: Οι μαθητικές «ποδιές» επέστρεψαν στην Γαλλία

Η πόλη της Προβέν επαναφέρει την ενιαία ενδυμασία για τους μαθητές των δημοτικών, μετά από αίτημα των γονέων

Μια γαλλική πόλη 12,000 κατοίκων, η Προβέν, έγινε η πρώτη στην χώρα που υιοθέτησε ενιαία ενδυμασία για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Έξι δημόσια σχολεία, στην πόλη που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Παρισιού, έδωσαν στους μαθητές, ηλικίας έξι ως έντεκα ετών, την επιλογή να φοράνε στολή. Είχε προηγηθεί ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν γονείς και οργανώθηκε από το τοπικό δημαρχείο.

Περισσότερο από το 60% των γονέων ενέκρινε την ενιαία ενδυμασία. Η ψηφοφορία, σύμφωνα με τον Guardian, έγινε τον Ιούνιο.

Ο υπουργός παιδείας της Γαλλίας, Jean-Michel Blanquer, δήλωσε πως η ενιαία ενδυμασία στα σχολεία είναι ένας τρόπος για να «ενισχύεται η σχολική υπερηφάνεια» ενώ ενθαρρύνεται η «ισότητα ανάμεσα στα παιδιά», η γαλλική κυβέρνηση, ωστόσο, δεν σκοπεύει να την θεσπίσει ως υποχρεωτική.

Τα 759 παιδιά των δημοτικών σχολείων στην Προβέν, καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε μια συλλογή στην οποία συμπεριλαμβάνονται μπλε πόλο μπλουζάκια και γαλάζια πουλόβερ που φέρουν το σήμα της πόλης και αναγράφουν το τρίπτυχο «ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα».

Περίπου μισά από τα παιδιά της πόλης επέλεξαν την ενιαία ενδυμασία τη Δευτέρα, πρώτη μέρα μετά τις διακοπές του φθινοπώρου, μεταδίδει ο Guardian.

Οι αντιδράσεις των γονιών και των μαθητών είναι ανάμεικτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!