Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ο Μακρόν υπερασπίζεται την 16χρονη Μίλα: «Η βλασφημία δεν είναι έγκλημα»
[Lifo]: Ο Μακρόν υπερασπίζεται την 16χρονη Μίλα: «Η βλασφημία δεν είναι έγκλημα»

[Lifo]: Ο Μακρόν υπερασπίζεται την 16χρονη Μίλα: «Η βλασφημία δεν είναι έγκλημα»

Παρέμβαση από τον Εμανουέλ Μακρόν για την έφηβη Μίλα που δέχεται απειλές κατηγορούμενη για βλασφημία κατά του Ισλάμ στη Γαλλία

Ο Εμανουέλ Μακρόν πήρε θέση στη διαμάχη που έχει προκληθεί καθώς μια μαθήτρια επιτέθηκε στο Ισλάμ με αποτέλεσμα να υπάρχει διχασμός στη Γαλλία, επιμένοντας ότι η βλασφημία δεν είναι έγκλημα.

Ο Γάλλος πρόεδρος υπερασπίστηκε την 16χρονη Μίλα, η οποία δέχεται απειλές θανάτου και εξαναγκάστηκε φύγει από το σχολείο της, μετά το βίντεο το οποίο δημοσίευσε στα social media, στο οποίο εμφανίζεται να καταφέρεται κατά των θρησκειών και του Ισλάμ.

Η παρέμβαση του Μακρόν έρχεται μετά την κριτική κατά της υπουργού Δικαιοσύνης Νικόλ Μπελουμπετ η οποία υποστήριξε ότι η επίθεση της Μίλα στη θρησκεία ήταν «επίθεση στην ελευθερία της συνείδησης», λέγοντας ότι οι απειλές θανάτου ήταν «απαράδεκτες». Η υπόθεση πυροδότησε μια έντονη δημόσια συζήτηση στη Γαλλία, η οποία έχει μεγάλο μουσουλμανικό πληθυσμό. Οι εκπαιδευτικές αρχές έκτοτε βρήκαν άλλο σχολείο για την έφηβη κρίνοντας πως απειλείται η ζωή της.

«Σε αυτήν τη συζήτηση, έχουμε χάσει το νόημα του ότι η Μίλα είναι έφηβη. Της χρωστάμε την προστασία της στο σχολείο, στην καθημερινότητά της, στα πιστεύω της», δήλωσε ο Μακρόν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Dauphiné Libéré. Ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι καθώς βρήκε ένα νέο σχολείο για τη Μίλα, «το κράτος έχει εκπληρώσει τις ευθύνες του» και ότι τα παιδιά πρέπει να «προστατεύονται καλύτερα» από «νέες μορφές μίσους και παρενόχλησης στο διαδίκτυο που μπορεί να είναι καταστρεπτικές». «Αυτή η αναγκαιότητα είναι ξεχωριστή από την κριτική κατά της θρησκείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!