Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Λιβερία: Τα τρία τέταρτα των γυναικών στη χώρα έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας
[Lifo]: Λιβερία: Τα τρία τέταρτα των γυναικών στη χώρα έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας

[Lifo]: Λιβερία: Τα τρία τέταρτα των γυναικών στη χώρα έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας

Έκθεση του ΟΗΕ υποστηρίζει ότι ακόμη και παιδιά κάτω των 5 ετών ήταν μεταξύ των θυμάτων βιασμού

Νέα έκθεση του ΟΗΕ υποστηρίζει ότι τα τρία τέταρτα των γυναικών στη Λιβερία έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας και ζητά να τερματιστεί το καθεστώς «ευρείας ατιμωρησίας» που επικρατεί στη χώρα.

Σύμφωνα με την έκθεση, ακόμη και παιδιά κάτω των 5 ετών ήταν μεταξύ των θυμάτων βιασμού πέρυσι στη Λιβερία, όπου η μεγάλη πλειονότητα των καταγεγραμμένων θυμάτων είναι ανήλικα.

Παρά το γεγονός ότι το 2015 καταγγέλθηκαν 800 υποθέσεις βιασμού, υπήρξαν μόλις 34 καταδίκες, με τους αξιωματούχους να προειδοποιούν ότι πολύ μικρός αριθμός των σεξουαλικών υποθέσεων καταγγέλλεται εξαιτίας του στίγματος που βαραίνει μετά τα θύματα και των διακρίσεων εις βάρος τους.

Μια έκθεση της Αποστολής του ΟΗΕ στη Λιβερία και του γραφείου του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αναφέρει ότι ο βιασμός είναι πλέον το δεύτερο πιο σοβαρό έγκλημα στη χώρα που δεν καταγγέλλεται.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι προσπάθειες της δικαιοσύνης να τιμωρηθούν οι δράστες δυσχεραίνονται από την αδυναμία των θεσμών, τη διαφθορά, αλλά και το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Λιβερίας δεν καταβάλλει επαρκείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση των σεξουαλικών εγκλημάτων και οικονομικούς λόγους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!