Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Η Λίνα Μενδώνη απένειμε το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» της UNESCO
[Lifo]: Η Λίνα Μενδώνη απένειμε το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» της UNESCO

[Lifo]: Η Λίνα Μενδώνη απένειμε το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» της UNESCO

Σε περιβαλλοντική οργάνωση του Πράσινου Ακρωτηρίου απένειμε η Λίνα Μενδώνη το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» της UNESCO

Το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» απονεμήθηκε σήμερα στην περιβαλλοντική οργάνωση Instituto do Patrimonio Cultural του Πράσινου Ακρωτηρίου από τη Λίνα Μενδώνη , στο κτίριο της UNESCO στο Παρίσι.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, η λαμπρή τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αίθουσα των εκδηλώσεων του εμβληματικού κτιρίου της UNESCO στο Παρίσι, η οποία ήταν κατάμεστη από μονίμους αντιπροσώπους των κρατών-μελών, στελέχη διπλωματικών αποστολών και επισήμους.

Το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη», που θεσπίστηκε από την Ελλάδα το 1995, απονέμεται ανά διετία σε θεσμούς, ιδρύματα ή προσωπικότητες που διακρίνονται στην προστασία του πολιτιστικού τοπίου και είναι το μοναδικό βραβείο σε αυτόν τον τομέα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, «από το 2011 το βραβείο δεν είχε αποδοθεί», ενώ «φέτος επαναπροκηρύχθηκε και θα απονέμεται ανά διετία, μετά από ισχυρές παρεμβάσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας και σχετικής απόφασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου της UNESCO. Το ΥΠΠΟΑ έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου την κάλυψη της δαπάνης του βραβείου». Όπως συμπληρώνει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, καθ’ όλη τη διάρκεια της απονομής, η Μελίνα Μερκούρη ήταν «παρούσα» στη γιγάντια οθόνη της αίθουσας, «μιλώντας» για «τα δικά της Γλυπτά του Παρθενώνα», ενώ σχετική αναφορά έκανε εκτός κειμένου και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!