Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ο λιμός απειλεί εκατομμύρια πολίτες στην Υεμένη και η κυβέρνηση προσπαθεί να σώσει την οικονομία
[Lifo]: Ο λιμός απειλεί εκατομμύρια πολίτες στην Υεμένη και η κυβέρνηση προσπαθεί να σώσει την οικονομία

[Lifo]: Ο λιμός απειλεί εκατομμύρια πολίτες στην Υεμένη και η κυβέρνηση προσπαθεί να σώσει την οικονομία

Η κυβέρνηση προσπαθεί να σώσει την οικονομία, την ώρα που ο λιμός απειλεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού

Την ώρα που λιμός απειλεί εκατομμύρια ανθρώπους, η κυβέρνηση της Υεμένης, αντιμέτωπη με τους σιίτες αντάρτες που ελέγχουν την πρωτεύουσα Σανάα και μια οικονομία που καταρρέει, ενέκρινε δημοσιονομικά και οικονομικά μέτρα για την ενίσχυση της Κεντρικής Τράπεζας.

Το υπουργικό συμβούλιο υπό τον νέο πρωθυπουργού Μάιν Σαΐντ, που διορίστηκε στις 15 Οκτωβρίου, συνεδρίασε χθες Δευτέρα για πρώτη φορά και ενέκρινε τη σύσταση μιας επιτροπής αρμόδιας για την κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2019.

Αν εγκριθεί, αυτός ο προϋπολογισμός θα είναι ο δεύτερος που καταρτίζεται από το 2014, όταν οι Χούθι κατέλαβαν την πρωτεύουσα, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να αναζητήσει καταφύγιο στο Άντεν, στη νότια Υεμένη.

Επίσης το υπουργικό συμβούλιο υιοθέτησε μια απόφαση για την είσπραξη των φόρων και των δασμών από «όλες τις εισαγωγές που φορολογούνται» σε όλες τις εισόδους,«χερσαίες, θαλάσσιες και εναέριες στις περιοχές που έχουν απελευθερωθεί» από τους Χούθι και τις περιοχές που βρίσκονται υπό κυβερνητικό έλεγχο, διευκρίνισε το κρατικό πρακτορείο Saba.

Η Υεμένη επέβαλε για πρώτη φορά φόρο προστιθέμενης αξίας το 2005. Το τοπικό νόμισμα, το ριάλ, έχασε περισσότερο από το 36% της αξίας του το 2018, παρά τη μεταφορά 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία στην Κεντρική Τράπεζα της Υεμένης, προκειμένου να στηριχθεί η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!