Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Κύκλωμα έβγαζε εκατομμύρια ευρώ – Εφοπλιστές στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ
[Lifo]: Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Κύκλωμα έβγαζε εκατομμύρια ευρώ – Εφοπλιστές στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ

[Lifo]: Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Κύκλωμα έβγαζε εκατομμύρια ευρώ – Εφοπλιστές στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη επιχείρηση του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, για την εξάρθρωση κυκλώματος που έβγαζε εκατομμύρια ευρώ στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη επιχείρηση του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, για την εξάρθρωση κυκλώματος που έβγαζε εκατομμύρια ευρώ στο λιμάνι Θεσσαλονίκης .

Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται 18 άτομα, μεταξύ των οποίων και τέσσερις εφοπλιστές πλοιοκτήτες, ο λιμενάρχης και υψηλόβαθμος αξιωματικός του Λιμενικού. Το κύκλωμα αποκόμιζε τεράστια παράνομα κέρδη μέσα από «εξυπηρετήσεις» πλοιοκτητών και πιστοποιήσεις ρυμουλκών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τέσσερις ύποπτοι εφοπλιστές φέρονται να συνελήφθησαν στην Αθήνα και, μαζί με τον κεντρικό λιμενάρχη και 13 ακόμα άτομα, θα οδηγηθούν το μεσημέρι στον εισαγγελέα. Πηγές μάλιστα αναφέρουν πως ένας εκ των εφοπλιστών αντιστάθηκε όταν οι αξιωματικοί του τμήματος των «Αδιάφθορων» επιχείρησαν να του περάσουν χειροπέδες.

Η δικογραφία αριθμεί ήδη εκατοντάδες σελίδες και οι ύποπτοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκίας, δωροληψίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ο τζίρος από την εγκληματική οργάνωση ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι, σε συνεργασία με τις τοπικές λιμενικές αρχές, είχαν στήσει δίκτυο πιστοποίησης ρυμουλκών και αναθέσεων έργων στο λιμάνι.

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις μεθόδους που ακολουθούσαν ήταν να στέλνουν στα πλοία περισσότερα ρυμουλκά από όσα χρειάζονταν για να καταπλεύσουν ή να αποπλεύσουν με ασφάλεια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!