Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Λέκκας: Δεν αδιαφορούμε για τον σεισμό στην Τουρκία – Το ίδιο ρήγμα θα δώσει 7,2 Ρίχτερ ως το 2022
[Lifo]: Λέκκας: Δεν αδιαφορούμε για τον σεισμό στην Τουρκία – Το ίδιο ρήγμα θα δώσει 7,2 Ρίχτερ ως το 2022

[Lifo]: Λέκκας: Δεν αδιαφορούμε για τον σεισμό στην Τουρκία – Το ίδιο ρήγμα θα δώσει 7,2 Ρίχτερ ως το 2022

Ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας τόνισε ότι ο ισχυρός σεισμός των 5,7 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη δεν αφήνει αδιάφορη την Ελλάδα

Ο σεισμός των 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη δεν αφήνει αδιάφορη την Ελλάδα, σημείωσε ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας , προσθέτοντας πως στο ίδιο ρήγμα περιμένουν σεισμό ως 7,2 Ρίχτερ μέχρι το 2022.

«Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη δεν μας αφήνει αδιάφορους γιατί ένας αντίστοιχος σεισμός του 1999 με επίκεντρο 100 νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης ήταν αυτός που δρομολόγησε τις εξελίξεις στην Ελλάδα και είχαμε τον σεισμό στην Αθήνα τον Σεπτέμβρη εκείνης της χρονιάς στην Αττική», τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, μιλώντας στον Σκάι.

Και συνέχισε: «Τότε η παγκόσμια σεισμολογική κοινότητα διαπίστωσε ότι ένα κομμάτι του ρήγματος της Ανατολίας δεν έχει σπάσει τα τελευταία 200 χρόνια. Συνεπώς άρχισαν οι έρευνες για να διαπιστωθεί πότε περίπου θα κάνει την επανάληψή του. Και αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί το συγκεκριμένο ρήγμα μαζί με αυτό του Αγίου Φραγκίσκου, είναι τα δύο μόνα ρήγματα που παρουσιάζουν επαναληψιμότητα στην δράση τους».

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, το ρήγμα της Ανατολίας ξεκινά «από την παλαιά Νικομηδεία και εκτείνεται 120χλμ. δυτικά μέσα στον κόλπο του Μαρμαρά και μας αφορά γιατί το ρήγμα αυτό μπαίνει στον ελληνικό χώρο και καταλήγει στον Μαλιακό κόλπο».

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι σεισμολόγοι περιμένουν έναν σεισμό ως 7,2 Ρίχτερ στο ίδιο ρήγμα.

«Μέχρι το 2022 περιμένουμε στην Τουρκία έναν σεισμό των 7,2 Ρίχτερ με βάση το μήκος του ρήγματος», είπε ο κ. Λέκκας διευκρινίζοντας ότι ένας τέτοιου μεγέθους σεισμός «είναι 250 φορές πιο ισχυρός από τον σεισμό τον χθεσινό σε επίπεδο ενέργειας».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!