Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Λάρισα: Σε σύφιλη εκτέθηκαν γιατροί και νοσηλευτές στο Παν. Νοσοκομείο
[Lifo]: Λάρισα: Σε σύφιλη εκτέθηκαν γιατροί και νοσηλευτές στο Παν. Νοσοκομείο

[Lifo]: Λάρισα: Σε σύφιλη εκτέθηκαν γιατροί και νοσηλευτές στο Παν. Νοσοκομείο

Γιατροί και νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας εκτέθηκαν σε σύφιλη από μη διαγνωσμένο περιστατικό

Σε σύφιλη εκτέθηκαν γιατροί και νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας από περιστατικό τοκετού όπου το νόσημα δεν είχε διαγνωστεί.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα του larissanet.gr αναφέρει ότι επικρατεί αναστάτωση μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Μαιευτικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, αναφορικά με περιστατικό τοκετού την παραμονή των Χριστουγέννων, από μητέρα με σύφιλη, νόσος που δεν είχε διαγνωστεί νωρίτερα, με αποτέλεσμα να εκθέσει αρκετούς εργαζόμενους (αν όχι και νοσηλευόμενους) στο ενδεχόμενο της μόλυνσης.

Το δημοσίευμα, επικαλούμενο «ασφαλείς πληροφορίες», αναφέρει ότι το περιστατικό μεταφέρθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που εφημέρευε. «Κατά την εισαγωγή του περιστατικού στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δεν έγιναν οι απαιτούμενοι έλεγχοι, παρά το γεγονός ότι προβλέπονται από τα σχετικά πρωτόκολλα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η εγκυμονούσα είναι φορέας μεταδιδόμενων νοσημάτων». Έτσι,το περιστατικό εισήχθη για τοκετό με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να μην γνωρίζουν ότι είναι φορέας μεταδιδόμενου νοσήματος, προκειμένου να ακολουθήσουν τα σχετικά πρωτόκολλα προστασίας.

Όπως μεταδίδει το larissanet.gr η αποκάλυψη του προβλήματος έγινε τουλάχιστον μία εβδομάδα αργότερα, με το ιατρικού και νοσηλευτικό προσωπικό που ενεπλάκη στον τοκετό να βρίσκεται εκτεθειμένο σε πιθανότητα μόλυνσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!