Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Λαμία: Μπλόκαραν απορριμματοφόρα και ΧΥΤΑ – Αντιδρούν στην δημιουργία κέντρου φιλοξενίας
[Lifo]: Λαμία: Μπλόκαραν απορριμματοφόρα και ΧΥΤΑ – Αντιδρούν στην δημιουργία κέντρου φιλοξενίας

[Lifo]: Λαμία: Μπλόκαραν απορριμματοφόρα και ΧΥΤΑ – Αντιδρούν στην δημιουργία κέντρου φιλοξενίας

Κάτοικοι στη Λαμία μπλόκαραν απορριμματοφόρα και εργαζόμενους στο ΧΥΤΑ αντιδρώντας στη δημιουργία hot spot στην περιοχή

Σε αποκλεισμό του ΧΥΤΑ της Λαμίας προχώρησαν οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής στη Λαμία αντιδρώντας στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Μαυρομαντήλα.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής μετά τον αποκλεισμό της εθνικής οδού την Κυριακή, προχώρησαν τη Δευτέρα το πρωί στον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ της Λαμίας, απαγορεύοντας την είσοδο σε απορριμματοφόρα και εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το TvStar.gr εκτός από τα 20 περίπου απορριμματοφόρα απ’ όλο τον νομό, που δεν τους επετράπη σήμερα η είσοδος στον ΧΥΤΑ, οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται μπλόκαραν και τους εργαζόμενους στον ΧΥΤΑ, περίπου 8 άτομα, τα οποία ενώ τελείωσαν την εργασία τους δεν τους επετράπη να πάνε στα σπίτια τους. Επίσης δεν επέτρεψαν την είσοδο και στους εργαζόμενους που είχαν πάει για να τους αντικαταστήσουν.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο Lamiareport.gr «είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μέχρι η κυβέρνηση να πάρει πίσω την πρόταση για τη δημιουργία hot spot στη Μαυρομαντήλα…».

Αναφερόμενοι στις κινητοποιήσεις τους κατά τη μεταφορά δύο χιλιάδων προσφύγων στη περιοχή τους, στη θέση Μαυρομαντήλα, επισημαίνουν πως θα συνεχίζουν τον αγώνα τους για όσο χρειαστεί.

Με πληροφορίες από Lamiareport / TvStar

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!