Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Λαϊκισμός: ο καταλυτικός ρόλος του στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη
[Lifo]: Λαϊκισμός: ο καταλυτικός ρόλος του στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

[Lifo]: Λαϊκισμός: ο καταλυτικός ρόλος του στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ -ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ- ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ…

Χρόνια τώρα, η ευρωπαϊκή ήπειρος -και όχι μόνο- διακατέχεται από σκοτεινά, κάποτε εξαιρετικά άγρια αισθήματα για τη μετανάστευση. Δεν είναι απλώς ένα «όχι» στους μαύρους, στους Μουσουλμάνους, στους Ασιάτες. Είναι ένα «όχι» σε οτιδήποτε διαφορετικό, το οποίο μάλιστα εκφράζεται μέσα από ένα νέο είδος λαϊκισμού.

Είναι ο λαϊκισμός που αυτή τη στιγμή έχει κάνει το AfD μια επικίνδυνη δύναμη στη Γερμανία, ένας λαϊκισμός που μοιάζει να υιοθετεί τα πολιτικά χαρακτηριστικά του ήπια αρθρωμένου πολιτικού λόγου, ωστόσο, με τρομακτική δύναμη και ταχύτητα περνά τα μηνύματά του σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και τις ηλικιακές κατηγορίες.

«Δεν θέλω οι μειονότητες να είναι κομμάτι της χώρας μου», λέει κατηγορηματικά ένας νεαρός και η δήλωσή του σε αντιπαραβολή με την προεκλογική ομιλία στελέχους του AfD που ακούγεται να λέει «αν είναι να βρεθούν στη χώρα 200 εκ. Αφρικανοί μετανάστες, τότε με όλον τον σεβασμό, πόσο Ευρώπη θα είναι η Ευρώπη;».

Ρητορική αυτού του είδους διατρέχει όλο κοινωνικό σώμα της Γερμανίας μαζί με μηνύματα περί αριστείας, πρωτιάς, καθαρότητας, ανάγκης για πρόοδο που φυσικά εμποδίζεται από τους μετανάστες κι από τις ανάγκες τους, ειδικά το πρώτο διάστημα που καταφθάνουν σε μια χώρα.

«Αγαπάω την πατρίδα μου, αγαπάω την κουλτούρα μας και δεν υπάρχει καμία ανάγκη να βρεθούμε στα γόνατα για άλλες κουλτούρες για καμιά άλλη κουλτούρα», λέει ένα από τα μέλη του κόμματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!