Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Η Κρήτη είπε «ναι» σε 400 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα – Τι ζητούν οι δήμαρχοι για να προχωρήσουν
[Lifo]: Η Κρήτη είπε «ναι» σε 400 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα – Τι ζητούν οι δήμαρχοι για να προχωρήσουν

[Lifo]: Η Κρήτη είπε «ναι» σε 400 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα – Τι ζητούν οι δήμαρχοι για να προχωρήσουν

Κρήτη: Θετικοί οι δήμαρχοι για φιλοξενία προσφυγόπουλων

Το πρώτο «ναι» στην υποδοχή ασυνόδευτων προσφυγόπουλων είπαν οι δήμαρχοι της Κρήτης στη διάρκεια συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) του νησιού.

Η ΠΕΔ Κρήτης τάχθηκε υπέρ της φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων στο νησί, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στο αίτημα να αναλάβει και η Κρήτη το μέρος που της αναλογεί, σε ότι αφορά τη φιλοξενία ανηλίκων ασυνόδευτων προσφύγων. Σχετικά με τον αριθμό, ο αρχικός σχεδιασμός, σύμφωνα με τα όσα είχαν συζητήσει οι δήμαρχοι με την κ. Μιχαηλίδου, είναι 400 παιδιά στο νησί, εκατό ανά περιφερειακή ενότητα που θα φιλοξενηθούν σε μικρές δομές των 30 παιδιών η μία.

Η υφυπουργός είχε καλέσει ευθέως τους αιρετούς του νησιού και την τοπική κοινωνία να συνδράμουν περισσότερο στο κομμάτι της διαχείρισης του Προσφυγικού, κάνοντας μάλιστα επίκληση στην ανθρωπιά, στο φιλότιμο και στη φιλοξενία του κρητικού λαού.

«Πιστεύουμε ότι η Κρήτη σε αυτό το κομμάτι θα δείξει μια πάρα πολύ καλή και θετική βούληση, με πρώτο βήμα τη δημιουργία δομών φιλοξενίας παιδιών και στη συνέχεια να διερευνήσουμε τι μπορεί να δημιουργηθεί για τους ενήλικες πρόσφυγες και μετανάστες», είχε τονίσει τότε η Δόμνα Μιχαηλίδου. Η ίδια είχε οριοθετήσει μάλιστα το αίτημα και σε επίπεδο αριθμών, προσδιορίζοντας τη συνδρομή της Κρήτης στο επίπεδο φιλοξενίας περί των 400 ανήλικων προσφύγων, και συγκεκριμένα στο επίπεδο φιλοξενίας 100 παιδιών ανά νομό του νησιού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!