Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: «Κούρεμα» του χρέους κατά 21,8% έως το 2060 περιλαμβάνει η πρόταση του ESM που θα κατατεθεί στο Eurogroup
[Lifo]: «Κούρεμα» του χρέους κατά 21,8% έως το 2060 περιλαμβάνει η πρόταση του ESM που θα κατατεθεί στο Eurogroup

[Lifo]: «Κούρεμα» του χρέους κατά 21,8% έως το 2060 περιλαμβάνει η πρόταση του ESM που θα κατατεθεί στο Eurogroup

Τι αποκαλύπτει δημοσίευμα της Wall Street Journal

Μέτρα που θα μπορούσαν να ελαφρύνουν το φορτίο του ελληνικού χρέους της Ελλάδας κατά 21,8 ποσοστιαίες μονάδες έως το 2060, περιλαμβάνονται σε εμπιστευτικό έγγραφο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας που έχει δει η εφημερίδα «Wall Street Journal» και αναμένεται να παρουσιαστεί στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το εξασέλιδο έγγραφο του ESM που έχει ημερομηνία 25 Νοεμβρίου περιγράφει μέτρα τα οποία θα μπορούν να ληφθούν βραχυπρόθεσμα για τη μείωση του ελληνικού χρέους, όπως η επέκταση της χρονικής διάρκειας και το «κλείδωμα» του επιτοκίου ορισμένων δανείων, ώστε να προστατευθεί η Ελλάδα από μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων. Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοσθούν από τώρα έως το τέλος του ελληνικού προγράμματος στα μέσα του 2018.

«Αυτό είναι έγγραφο εργασίας, που δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης. Το έγγραφο έρχεται μετά την εντολή που δόθηκε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης) στις 25 Μαΐου να επεξεργασθεί για τον βραχυπρόθεσμο ορίζοντα ένα πρώτο σύνολο μέτρων για τη βελτίωση της βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου του ΕΜΣ. O ίδιος σημείωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΜΣ, Κλάους Ρέγκλινγκ, θα παρουσιάσει τις προτάσεις στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!