Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Κουντουρά: Η Ελλάδα πρέπει να γίνει τουριστικός προορισμός «365 ημερών τον χρόνο»
[Lifo]: Κουντουρά: Η Ελλάδα πρέπει να γίνει τουριστικός προορισμός «365 ημερών τον χρόνο»

[Lifo]: Κουντουρά: Η Ελλάδα πρέπει να γίνει τουριστικός προορισμός «365 ημερών τον χρόνο»

Για την πορεία του ελληνικού τουρισμού και τις κινήσεις που οδήγησαν σε ρεκόρ αφίξεων το 2017, της τάξης των 30 εκατομμυρίων επισκεπτών, αλλά και τη δυναμική που αναπτύσσεται για το 2018, μιλά η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» που δημοσιεύεται την Κυριακή.

Μια εντυπωσιακή πορεία διαγράφεται και για το 2018 καθώς, όπως σημειώνει, έχει ξεκινήσει με «αύξηση των προκρατήσεων από 15% έως 30% σε όλες τις βασικές και νέες αγορές.

Αναφερόμενη στη στρατηγική για τον τουρισμό, επισημαίνει ότι ένας από τους στόχους είναι, μέχρι το 2020, η Ελλάδα να αγγίξει τα 35 εκατομμύρια τουρίστες.

«Προτεραιότητα της κυβέρνησής μας είναι να καταστεί η Ελλάδα προορισμός για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο» σημειώνει στη συνέντευξή της η κ. Κουντουρά.

Σημαντικό, σύμφωνα με την ίδια, είναι ότι επιμηκύνθηκε η τουριστική περίοδος, με αποτέλεσμα οι μήνες Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, αλλά και Σεπτέμβριος, Οκτώβριος και Νοέμβριος, να γίνουν οι «καλύτεροι μήνες».

Επίσης, κάνει αναφορά στον γαστρονομικό τουρισμό, που αποτελεί σταθερά τον δημοφιλέστερο ποιοτικό δείκτη επιλογής προορισμού, «μετά τον ιστορικό πλούτο, τη μοναδική πολιτιστική κληρονομιά, τις πανέμορφες παραλίες και την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά της χώρας μας».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!