Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Κουμουτσάκος: Σύντομα το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό
[Lifo]: Κουμουτσάκος: Σύντομα το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό

[Lifo]: Κουμουτσάκος: Σύντομα το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό

Στην κατάρτιση ενός συνολικού σχεδίου για το προσφυγικό προχωράει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Γιώργο Κουμουτσάκο

Στην κατάρτιση ενός συνολικού σχεδίου για το προσφυγικό προχωράει η κυβέρνηση , σύμφωνα με δηλώσεις του Γιώργου Κουμουτσάκου , αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, το σχέδιο θα περιλαμβάνει πολιτικές και μέτρα που θα καλύπτουν όλες τις πτυχές της διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος. Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής έγιναν μετά το πέρας της διϋπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος στους δημοσιογράφους, «διαπιστώθηκε ο πολυδιάστατος χαρακτήρας του θέματος» γι’ αυτό η κυβέρνηση προχωρά «στη διαμόρφωση ενός κεντρικού σχεδίου», το οποίο θα παρουσιαστεί «σύντομα». Τη διυπουργική σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού στο ΚΥΣΕΑ της προηγούμενης εβδομάδας.

Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιου για τον Συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσου, και του γενικού γραμματέα Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, Αθανάσιο Κοντογεώργη. Πήραν μέρος γενικοί γραμματείς και εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας, Εργασίας, Υγείας, Δικαιοσύνης, Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη σκιά της αύξησης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι την περίοδο Ιουνίου- Αυγούστου 2019 η αύξηση ανήλθε σε 114% σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!