Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Κουδούνι στις 9 τη νέα χρονιά – Για ποιους μαθητές αλλάζει η ώρα έναρξης
[Lifo]: Κουδούνι στις 9 τη νέα χρονιά – Για ποιους μαθητές αλλάζει η ώρα έναρξης

[Lifo]: Κουδούνι στις 9 τη νέα χρονιά – Για ποιους μαθητές αλλάζει η ώρα έναρξης

Από το νέο διδακτικό έτος να χτυπά το σχολικό κουδούνι στις 9.

Το υπουργείο Παιδείας έχει αποφασίσει από το νέο διδακτικό έτος να χτυπά το σχολικό κουδούνι στις 9.

Η αλλαγή έναρξης μαθημάτων θα ισχύσει σε Γυμνάσια και Λύκεια, όπως διευκρίνισε η υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ.

Η υφυπουργός διευκρίνισε έτσι πως η αλλαγή ώρας δεν θα αφορά στα δημοτικά ενώ τόνισε πως σήμερα αναμένεται και συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ για να συζητήσουν το θέμα.

Σύμφωνα με το σχέδιο προτείνεται τα μαθήματα να ξεκινούν στις 9 το πρωί αντί στις 8.15 που ισχύει σήμερα, αλλαγή η οποία θα επηρεάσει και την ώρα λήξης του σχολικού ωραρίου, το οποίο θα μετακινηθεί κατά 45 λεπτά αργότερα.

Ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου είχε προαναγγείλει, ως σκέψη, από την επόμενη σχολική χρονιά 2019-20 τα μαθήματα στα Λύκεια να ξεκινούν στις 9 το πρωί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω». Κατά τον ίδιο «οι μεγάλοι καβγάδες σε ένα σπίτι γίνονται για τρία θέματα: άφησε το κινητό σου και πιάσε βιβλία, κοιμήσου νωρίς και ξύπνα-ξύπνα».

Έντονος είναι όμως ο προβληματισμός για την αλλαγή από γονείς που έχουν δύο παιδιά σε δημοτικό και γυμνάσιο ή λύκειο καθώς αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κινούνται δύο διαφορετικές ώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!