Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Κόνιτσα: Δεν ήταν το μόνο περιστατικό σε βάρος ανήλικου πρόσφυγα – «Ούτε ένα εκατοστό πίσω» ξεκαθαρίζει ο Βίτσας
[Lifo]: Κόνιτσα: Δεν ήταν το μόνο περιστατικό σε βάρος ανήλικου πρόσφυγα  – «Ούτε ένα εκατοστό πίσω» ξεκαθαρίζει ο Βίτσας

[Lifo]: Κόνιτσα: Δεν ήταν το μόνο περιστατικό σε βάρος ανήλικου πρόσφυγα – «Ούτε ένα εκατοστό πίσω» ξεκαθαρίζει ο Βίτσας

Ακόμα ένα περιστατικό βίας σε βάρος ανήλικου πρόσφυγα στην Κόνιτσα καταγγέλλει η ΜΚΟ «Άρσις»

Ακόμη ένα περιστατικό σε βάρος ανήλικου πρόσφυγα στην Κόνιτσα , μία εβδομάδα πριν από τη χθεσινή επίθεση των κουκουλοφόρων, καταγγέλλει ο Δημήτρης Βεργίνης, συντονιστής του προγράμματος Επείγουσας Φιλοξενίας Ανήλικων Ασυνόδευτων Προσφύγων της ΜΚΟ «Άρσις».

Σύμφωνα με τον κ. Βεργίνη, την Κυριακή της Αποκριάς, ένα νεαρός Αφγανός, από τους 35 που φιλοξενούνται στη δομή της Κόνιτσας, φόρεσε ένα μπουφάν το οποίο έφερε την ελληνική σημαία και πήγε στην πλατεία της κωμόπολης.

Τότε, τον πλησίασε ένα άνδρας, του ζήτησε να βγάλει το μπουφάν, ο νεαρός αρνήθηκε και με ύβρεις επιχείρησε να του το πάρει. Κάτοικοι της Κόνιτσας, που βρίσκονταν στην πλατεία, επενέβησαν και δεν δόθηκε συνέχεια στο επεισόδιο.

Ο κ. Βεργίνης μιλώντας για τα χθεσινά γεγονότα, όπως του τα μετέφεραν οι ανήλικοι πρόσφυγες ανέφερε ότι «τα παιδιά έπαιζαν μπάσκετ το βράδυ της Κυριακής. Ξαφνικά, εμφανίστηκαν 5 με 7 άτομα με κουκούλες, που κρατούσαν καδρόνια. Έβαλαν στόχο τα παιδιά. Εκείνα προσπάθησαν να διαφύγουν. Έτρεξαν. Ένας 16χρονος Αφγανός παραπάτησε και έπεσε. Τότε, τον έπιασαν και τον κτύπησαν, έχει ράμματα στα πόδια και σπασμένο χέρι».

Ο συντονιστής του προγράμματος της ΜΚΟ επισημαίνει πως σε διάφορες περιοχές, όπου λειτουργούν δομές φιλοξενίας, σημειώνονται λεκτικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων στο δρόμο, στα λεωφορεία και γενικότερα σε χώρους όπου κινούνται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!