Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η Κομισιόν ξεκινά μεγάλη έρευνα για τις πρακτικές της Amazon στο λιανεμπόριο
[Lifo]: Η Κομισιόν ξεκινά μεγάλη έρευνα για τις πρακτικές της Amazon στο λιανεμπόριο

[Lifo]: Η Κομισιόν ξεκινά μεγάλη έρευνα για τις πρακτικές της Amazon στο λιανεμπόριο

Η Αmazon θα βρεθεί στο στόχαστρο έρευνας της Κομισιόν γα το αν η εταιρεία παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού της Ε.Ε. στο λιανεμπόριο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε επίσημη έρευνα για την Amazon , ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο κατά των αμερικάνικων τεχνολογικών κολοσσών.

Την απόφαση έκανε γνωστή η αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπος για τον ανταγωνισμό, Μαργκρετε Βεσταγκερ , λέγοντας πως η έρευνα θα ρίξει μια «πολύ προσεκτική ματιά» στο αν οι επιχειρηματικές πρακτικές της Amazon παραβιάζουν τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της Ε.Ε..

Η έρευνα σε ακόμα μία αμερικανική εταιρεία είναι πιθανό να πυροδοτήσει την οργή του Λευκού Οίκου. Σημειώνεται πως πριν λίγες εβδομάδες ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πει πως η Βεστάγκερ «μισεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ίσως περισσότερο από κάθε άλλο πρόσωπο που έχω συναντήσει ποτέ».

Η επίτροπος από τη Δανία, η οποία θα εγκαταλείψει τη θέση της το ερχόμενο φθινόπωρο, έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση για την σκληρή στάση της απέναντι σε αμερικάνικες τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Google και η Apple. Οι έρευνες των Βρυξελλών κατέληξαν πως οι εταιρείες είτε κάνουν κατάχρηση της θέσης τους στην αγορά είτε δεν πληρώνουν τους προβλεπόμενους εταιρικούς φόρους. Διαχρονικά η Κομισιόν επιμένει πως οι δράσεις της στοχεύουν να αντιμετωπίσουν πρακτικές που παραβιάζουν τους κανόνες του ανταγωνισμού και πως δεν κάνει διακρίσεις με κριτήριο από ποια χώρα προέρχονται οι εταιρείες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!