Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Κυβερνητικές πηγές: Στήριξη Μοσκοβισί στα εργασιακά
[Lifo]: Κυβερνητικές πηγές: Στήριξη Μοσκοβισί στα εργασιακά

[Lifo]: Κυβερνητικές πηγές: Στήριξη Μοσκοβισί στα εργασιακά

Πηγές του υπουργείου Εργασίας αναφέρουν ότι η συνάντηση Μοσκοβισί – Αχτσιόγλου διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και διεφάνη η δυνατότητα για μία καλή συμφωνία

Η σημερινή συνάντηση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου με τον ευρωπαίο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, οι οποίες υπογραμμίζουν επίσης ότι σήμερα υπήρξε σαφέστατη πρόοδος και διεφάνη η δυνατότητα για μία καλή συμφωνία στα εργασιακά.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Προσθέτουν ότι η ελληνική πλευρά επισήμανε τη δέσμευσή της να κινηθεί εντός του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, όπως αυτό ορίζεται μέσα από τους ευρωπαϊκούς χάρτες, τις Διεθνείς Συνθήκες του ILO και το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά, ενώ τόνισε πως η χώρα δεν μπορεί να βρίσκεται σε καθεστώς εξαίρεσης από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ο ευρωπαίος επίτροπος συμμερίστηκε τις απόψεις της ελληνικής πλευράς, σημειώνοντας και ο ίδιος πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει πλήρως το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να τεθεί σε καθεστώς εξαίρεσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!