Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Κύπρος: Οι Τουρκοκύπριοι ανοίγουν για εποικισμό τη σφραγισμένη Αμμόχωστο
[Lifo]: Κύπρος: Οι Τουρκοκύπριοι ανοίγουν για εποικισμό τη σφραγισμένη Αμμόχωστο

[Lifo]: Κύπρος: Οι Τουρκοκύπριοι ανοίγουν για εποικισμό τη σφραγισμένη Αμμόχωστο

Τον εποικισμό της Αμμοχώστου αποφάσισαν οι Τουρκοκύπριοι σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Sabah

Τη σφραγισμένη από το 1974 Αμμόχωστο ανοίγουν για εποικισμό οι Τουρκοκύπριοι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Daily Sabah.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση του ψευδοκράτους πήρε σήμερα την απόφαση για τον εποικισμό του παραθαλάσσιου Βαρώσι, την πάλαι ποτέ τουριστική περιοχή της Αμμοχώστου με την τουρκική εφημερίδα να αναφέρει ότι οι Τουρκοκύπριοι ανακοίνωσαν πως θα ξεκινήσουν διαβουλεύσεις με την Άγκυρα για την προσάρτηση της περιοχής. «Το Συμβούλιο των Υπουργών θα αξιολογήσει τους όρους δράσης στο Βαρώσι, το οποίο αποτελεί νόμιμη στρατιωτική ζώνη στην ΤΔΒΚ», δήλωσε ο λεγόμενος υπουργός
εξωτερικών Κουντρέτ Οζερσάι στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Demirören News Agency (DHA). Παράλληλα γνωστοποιήθηκε ότι μία ομάδα εμπειρογνωμόνων θα επισκεφθεί την περιοχή για να καταρτίσει κατάλογο των ακινήτων. Ο Οζερσάι ανέφερε ότι η ομάδα θα διεξάγει μελέτη για τα δικαιώματα των ιδιοκτητών των περιουσιών, «τα οποία θα αντιμετωπισθούν αμερόληπτα».

Ως «κυβέρνηση», δήλωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι, θα ενεργήσουν με τρόπο που να μην παραβιάζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των «παλιών κατοίκων» των Βαρωσίων και του «τμήματος βακουφίων». Οι όροι εντολής αυτής της ομάδας θα ετοιμαστούν με βάση την απόφαση του «υπουργικού», πρόσθεσε, και τις επόμενες ημέρες θα απευθύνουν δημόσια έκκληση σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν εθελοντικά σε αυτή την εργασία.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι αναφέρθηκε και στο χωριό Καρπάσια λέγοντας ότι εντός της εβδομάδας θα υπογραφούν τα συμβόλαια και κάποιοι που μένουν σε σπίτια στο εν λόγω χωριό θα μετακινηθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!