Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Κύπρος: Ομόφωνη απόρριψη της πρότασης Ακιντζί από το Συμβούλιο Αρχηγών
[Lifo]: Κύπρος: Ομόφωνη απόρριψη της πρότασης Ακιντζί από το Συμβούλιο Αρχηγών

[Lifo]: Κύπρος: Ομόφωνη απόρριψη της πρότασης Ακιντζί από το Συμβούλιο Αρχηγών

Κοινό ανακοινωθέν εξέδωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί της Κύπρου κατά το οποίο απορρίπτουν ομόφωνα την πρόταση της Τουρκίας για συνδιαχείριση του φυσικού αερίου

Απορρίφθηκε ομόφωνα, από το Συμβούλιο Αρχηγών στην Κύπρο η πρόταση του Μουσταφά Ακιντζί για συνδιαχείριση του φυσικού αερίου.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε του Συμβουλίου Αρχηγών την Τρίτη στην Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού. Όπως τονίζεται στο κοινό ανακοινωθέν του Συμβουλίου των Αρχηγών «η πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Μουσταφά Ακκιντζί δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθώς αποπροσανατολίζει από την ουσία του προβλήματος του Κυπριακού και την ανάγκη άμεσης επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με στόχο, αν υπάρχει η απαραίτητη βούληση από όλους τους εμπλεκομένους, την επίτευξη μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, η πρόταση του κ. Ακκιντζί περιέχει πρόνοιες που δεν εξυπηρετούν το καλώς νοούμενο συμφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού στο σύνολό του.

Την ίδια στιγμή, το Συμβούλιο Αρχηγών εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να απαντήσει τεκμηριωμένα για τα αρνητικά που εμπεριέχονται στην πρόταση του κ. Ακκιντζί, τόσο στον ίδιο όσο και στον ΓΓ των ΗΕ, από τους υπόλοιπους αποδέκτες της επιστολής του».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας είπε ότι «αυτό το ανακοινωθέν είναι ομόφωνο», προσθέτοντας ότι για τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν το Κυπριακό, το κάθε κόμμα θα εκφράσει τις απόψεις και τις θέσεις του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!