Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Κύπρος: Καταγγέλλει την Τουρκία στον ΟΗΕ για παραβιάσεις
[Lifo]: Κύπρος: Καταγγέλλει την Τουρκία στον ΟΗΕ για παραβιάσεις

[Lifo]: Κύπρος: Καταγγέλλει την Τουρκία στον ΟΗΕ για παραβιάσεις

Τις τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Κύπρου καταγγέλλει στον ΟΗΕ ο πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης

Τις τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Κύπρου που σημειώθηκαν κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, καταγγέλλει με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Ειδικότερα, η επιστολή με ημερομηνία 11 Οκτωβρίου κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με αριθμό A/74/495-S/2019/809. Στην επιστολή επισυνάπτονται τέσσερα έγγραφα, με αναλυτική καταγραφή των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, των διεθνών κανονισμών εναέριας κυκλοφορίας στην Περιοχή Πληροφοριών Πτήσεων (FIR) Λευκωσίας και την παράνομη χρήση κλειστών λιμανιών και αεροδρομίων από την Τουρκία. Καταγγέλλεται επίσης η συστηματική χρήση του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου από Τουρκικά εμπορικά αεροσκάφη.

Ο κ. Μαυρογιάννης, μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, επισημαίνει ότι η τουρκική αυτή συμπεριφορά ανησυχεί ιδιαίτερα την Κυπριακή Δημοκρατία, αποτελεί συνεχή παραβίαση της κυριαρχίας της και αυξάνει τις καταστροφικές επιπτώσεις της εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής μέρους της επικράτειας της από την Τουρκία.

Επιπλέον, τονίζει ότι η πολιτική επίμονης παραβίασης του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, του διεθνούς δικαίου και διεθνών κανόνων και κανονισμών, αποτελεί διαρκή απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, επιδρά αρνητικά στην περιφερειακή σταθερότητα, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της διεθνούς πολιτικής αεροπορίας, δημιουργεί δυσκολίες στην εναέρια κυκλοφορία στην Κύπρο και εμποδίζει τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για τη διεξαγωγή της ειρηνευτικής διαδικασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!