Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Κύκλος σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
[Lifo]: Κύκλος σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση

[Lifo]: Κύκλος σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση

Ένα δείγμα της σύγχρονης παραγωγής μέσω πέντε ταινιών που εκπροσωπούν τις ποικίλες θεματικές ανησυχίες του ισπανικού κινηματογράφου

Ο κύκλος σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου που διοργανώνεται στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση αποτελεί ένα δείγμα της πιο πρόσφατης παραγωγής του ισπανικού κινηματογράφου.

Για να ορίσουμε σήμερα τον ισπανικό κινηματογράφο πρέπει να εστιάσουμε στην πολυφωνία των περιεχομένων του και στην ποικιλότητα των σχημάτων και μορφών της παραγωγής του, κάτι που αποτελεί διεθνές σημάδι ταυτότητας. Το πρόγραμμα προσφέρει ένα δείγμα της σύγχρονης παραγωγής μέσω πέντε ταινιών που εκπροσωπούν αυτές τις διαφορετικές συνιστώσες του είδους και τις ποικίλες θεματικές ανησυχίες του ισπανικού κινηματογράφου, επικεντρωμένες στην παραγωγή της μυθοπλασίας και του ντοκιμαντέρ.

Το 2019 ο κύκλος περιλαμβάνει τρεις ταινίες μυθοπλασίας και δύο ντοκιμαντέρ, πέντε πολύ ανόμοιες ταινίες, χαρακτηριστικό πλέον του προγράμματος. Όλες οι ταινίες έχουν υποτίτλους στα ελληνικά. Οι προβολές γίνονται με την συνεργασία της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης.

Πρόγραμμα

04.11.2019, 19.30

Julia Ist (Ισπανία, 2017, 90′) της Elena Martín, με τους Elena Martín, Oriol Puig, Laura Weissmahr, Carla Linares

Η Χούλια αποφασίζει να πραγματοποιήσει το Erasmus της στο Βερολίνο. Θα αφήσει την πατρίδα της για πρώτη φορά, χωρίς πολύ σκέψη, για να ζήσει την περιπέτεια. Η πόλη, κρύα και γκρίζα, θα της δώσει ένα πιο παγωμένο καλωσόρισμα από το αναμενόμενο και αναγκάζεται να ζυγίσει την πραγματικότητα με τις προσδοκίες της: Η ζωή της φαίνεται να απέχει πολύ από εκείνη τη νέα ζωή που είχε φανταστεί στις αίθουσες διδασκαλίας του πανεπιστημίου Αρχιτεκτονικής της Βαρκελώνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!