Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Κερέ: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τέταρτο μνημόνιο αλλά πρέπει να δούμε ολα τα ρίσκα
[Lifo]: Κερέ: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τέταρτο μνημόνιο αλλά πρέπει να δούμε ολα τα ρίσκα

[Lifo]: Κερέ: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τέταρτο μνημόνιο αλλά πρέπει να δούμε ολα τα ρίσκα

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΚΤ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup μέσα στον Δεκέμβριο

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τέταρτο πρόγραμμα στήριξης, δήλωσε στον Σκάι το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ, ωστόσο υπονόησε νέα μέτρα για να αντιμετωπιστεί το αρνητικό σενάριο στην πορεία της οικονομίας.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΚΤ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup μέσα στο Δεκέμβριο εάν δεν υπάρξει συμφωνία στην τελευταία τακτική συνεδρίαση του σώματος, στις 5 Δεκεμβρίου.

«Ο χρόνος έχει μεγάλη σημασία. αλλά φυσικά, αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει το περιεχόμενο της συμφωνίας», ανέφερε ο Κερέ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% σε κάποιο σημείο μετά το τέλος του Μνημονίου, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι τυχόν μείωση δεν μπορεί να έρθει αμέσως μετά το 2018, αλλά θα χρειαστεί να μεσολαβήσουν λίγα χρόνια.

Τόνισε μάλιστα ότι από τη σκοπιά της ΕΚΤ η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για «λίγα χρόνια» μετά το 2018, όμως αυτό προϋποθέτει ένα σωστό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής και μέτρων για τη βιωσιμότητα του χρέους. Πάντως, αναγνώρισε ότι ο καθορισμός του πρωτογενούς πλεονάσματος ανήκει πρωτίστως στη διαπραγματευτική αρμοδιότητα των ευρωπαίων εταίρων, δηλαδή του Eurogroup, παρά της ΕΚΤ.

Ο Κερέ επανέλαβε τη θέση της ΕΚΤ ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν είναι διασφαλισμένη και για το λόγο αυτό χρειάζονται παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!