Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Κεραμέως για πανεπιστημιακό άσυλο: Η αστυνομία θα μπαίνει με τηλεφώνημα του πολίτη
[Lifo]: Κεραμέως για πανεπιστημιακό άσυλο: Η αστυνομία θα μπαίνει με τηλεφώνημα του πολίτη

[Lifo]: Κεραμέως για πανεπιστημιακό άσυλο: Η αστυνομία θα μπαίνει με τηλεφώνημα του πολίτη

«Με τηλεφώνημα πολίτη θα μπαίνει η αστυνομία στο πανεπιστήμιο», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Για το πανεπιστημιακό άσυλο, τους «αιώνιους φοιτητές», την ώρα προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία αλλά και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως .

Αναφορικά με το θέμα της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι «αν δεν προχωρούσαμε θα είχαμε την κοινωνία απέναντί μας, γιατί η μεγάλη πλειονότητα συμφωνεί με την κατάργηση του ασύλου».

«Δε θέλουμε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια. Έχουμε εξαιρετικά ιδρύματα, εξαιρετικούς φοιτητές, εξαιρετικούς καθηγητές και προσωπικό, δεν έχουμε το ακαδημαϊκό υγιές περιβάλλον, που να τους επιτρέπει να κάνουν τη δουλειά τους», ανέφερε η ίδια, ενώ σχετικά με το πώς θα λειτουργεί η μη ύπαρξη του πανεπιστημιακού ασύλου είπε πως «θα ισχύει ό,τι και σε κάθε δημόσιο χώρο» της χώρα. Για παράδειγμα, «αν βλέπει ένας φοιτητής να χτυπούν άλλον φοιτητή, καλεί την Αστυνομία», δε θα χρειάζεται δηλαδή η έγκριση του Πρύτανη και το Συμβουλίου για να κληθεί και να παρέμβει η Αστυνομία.

Η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε ότι η αλλαγή στην ώρα προσέλευσης των μαθητών δεν αποτελεί προτεραιότητα και επανάλαβε ότι το χτύπημα του κουδουνιού θα παραμείνει στις 8:15, αφού «η εξαγγελία του πρώην Υπουργού δεν έχει υλοποιηθεί».

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν τα παιδιά της Γ’ Λυκείου του χρόνου θα δώσουν Λατινικά ή Κοινωνιολογία, απάντησε πως θα δώσουν Κοινωνιολογία, ενώ όσο αφορά στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, επανέλαβε ότι θα παραμείνει «στον ίδιο άξονα, αλλά θα υπάρξουν βελτιωτικές παρεμβάσεις», αναφέροντας την ύλη ως παράδειγμα. «Θα υπάρξουν κάποιες μεταγραφές», απάντησε σε σχετικό ερώτημα για την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!