Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Οι κατσίκες στη Σαμοθράκη «βυθίζουν το νησί στην κρίση» – Θέμα στο Associated Press
[Lifo]: Οι κατσίκες στη Σαμοθράκη «βυθίζουν το νησί στην κρίση» – Θέμα στο Associated Press

[Lifo]: Οι κατσίκες στη Σαμοθράκη «βυθίζουν το νησί στην κρίση» – Θέμα στο Associated Press

Το ζήτημα της υπερβόσκησης που απειλεί την άγρια ομορφιά της Σαμοθράκης σχολιάζει το Associated Press

Θέμα σε μεγάλα ξένα μέσα ενημέρωσης έχει γίνει η Σαμοθράκη , μετά το δημοσίευμα του Associated Press που υποστηρίζει πως οι κατσίκες «με την υπερβόσκηση βυθίζουν το νησί σε κρίση».

«Με δάση βελανιδιάς και καστανιάς, καταρράκτες και δύσβατες ακτές, η Σαμοθράκη έχει άγρια ομορφιά και μια απομόνωση, που την ξεχωρίζει από άλλα ελληνικά νησιά. Δεν υπάρχουν πακέτα διακοπών εδώ ούτε αξιόπιστη ακτοπολοϊκή γραμμή προς την ενδοχώρα. Οι τοπικές αρχές ελπίζουν να την καταστήσουν Προστατευόμενη περιοχή βιόσφαιρας της UNESCO. Ωστόσο, το φυσικό περιβάλλον απειλείται από έναν ακόρεστο “δράστη”», γράφει στην ανταπόκρισή του το πρακτορείο.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, οι κατσίκες είναι 15πλάσιες από τους κατοίκους του νησιού και «τρώνε στρέμματα της Σαμοθράκης, την οποία μετατρέπουν σε σεληνιακό τοπίο». Μετά από δεκαετίες προσπάθειας να υπάρξει λύση, ειδικοί και ντόπιοι συνεργάζονται για να βρεθεί ένας σύγχρονος τρόπος προκειμένου να σωθεί η φυσική ομορφιά και η οικονομία του νησιού.

«Οι ημιάγριες κατσίκες βρίσκονται παντού- σε στέγες, δέντρα ή πάνω σε αυτοκίνητα, καθώς οργώνουν το νησί προς ανεύρεση τροφής. Η ανεξέλεγκτη υπερβόσκησή τους προκαλεί διάβρωση σε επίπεδο κρίσης», αναφέρει το AP, προσθέτοντας πως λόγω και των καταρρακτωδών βροχών πριν από δύο χρόνια που έπληξαν το δημαρχείο και πλημμύρισαν τους δρόμους, δεν υπάρχουν πια δέντρα ή επαρκής βλάστηση στους λόφους για να σταματήσουν τις κατολισθήσεις λάσπης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!