Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Κατώτατος μισθός: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο αύξησης
[Lifo]: Κατώτατος μισθός: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο αύξησης

[Lifo]: Κατώτατος μισθός: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο αύξησης

Αν η ελληνική οικονομία πετύχει τους ρυθμούς μεγέθυνσης που έχει θέσει ως στόχο τότε θα ανοίξει η συζήτηση για τον κατώτατο μισθό

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο αύξησης του κατώτατου μισθού τα επόμενα χρόνια με το μέτρο να υλοποιείται μόνο αν επιτευχθούν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης που προβλέπονται.

Με δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε ότι η μεγάλη αύξηση του 11% που προηγήθηκε, «ουσιαστικά ενσωμάτωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού που θα έπρεπε να γίνει σε βάθος τριετίας ή τετραετίας, με βάση τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας». Ωστόσο άφησε ανοιχτό παράθυρο για αυξήσεις, εφόσον επιτευχθούν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης που προβλέπει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση, στις προεκλογικές της εξαγγελίες, είχε υποσχεθεί διπλάσια αύξηση του κατώτατου μισθού σε σχέση με τον ρυθμό ανάπτυξης.

Ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ προχθές το βράδυ, αναγνώρισε ότι υπάρχει αυτή η δέσμευση, «ξεκινώντας, όμως, από έναν κατώτατο μισθό που δεν έχει αυξηθεί τόσο όσο αυξήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση». Πρόσθεσε, πάντως, ότι το θέμα θα αξιολογηθεί ανάλογα με τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας. «Πρέπει να ενισχυθεί η παραγωγικότητα της οικονομίας και αν πετύχουμε αυτούς τους ρυθμούς μεγέθυνσης που θεωρούμε ότι θα πετύχουμε, είναι κάτι που θα το συζητήσουμε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υποστήριξε χθες, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση του πρωθυπουργού για αύξηση σε ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, μέχρι να φτάσουμε στο ποσό των 700 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!