Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Κάτω από το όριο της φτώχειας το 96% των Ρομά στην Ελλάδα
[Lifo]: Κάτω από το όριο της φτώχειας το 96% των Ρομά στην Ελλάδα

[Lifo]: Κάτω από το όριο της φτώχειας το 96% των Ρομά στην Ελλάδα

Τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι Ρομά στην Ευρώπη καταγράφει νέα έκθεση του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι Ρομά στην Ευρώπη καταδεικνύει νέα έκθεση του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA), που βασίζεται σε συνεντεύξεις Ρομά σε εννιά χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Όπως υποστηρίζει η εν λόγω έκθεση, οι οικογένειες Ρομά ζουν σε αποτρόπαιες συνθήκες, αποκλεισμένες από την κοινωνία, ενώ τα παιδιά με περιορισμένη εκπαίδευση, έχουν μηδαμινές προοπτικές για το μέλλον.

«Η πρόδηλη αδυναμία μας να σεβαστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα των κοινοτήτων Ρομά στην Ευρώπη είναι απαράδεκτη. Τα επίπεδα της φτώχειας, της περιθωριοποίησης και των διακρίσεων εις βάρος της μεγαλύτερης μειονότητας στην Ευρώπη καταδεικνύουν σοβαρή παραβίαση της νομοθεσίας και των πολιτικών της ΕΕ και των κρατών μελών της» αναφέρει ο διευθυντής του FRA, Μάικλ Ο Φλάχερτι. «Η δημοσίευση των πορισμάτων αυτών παρέχει την ευκαιρία στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να κινητοποιηθούν και να εστιάσουν τους πόρους στην αντιμετώπιση αυτής της αφόρητης κατάστασης».

Σύμφωνα με τα πορίσματα της έκθεσης, το 80% των Ρομά που ρωτήθηκαν διατρέχει κίνδυνο φτώχειας σε σύγκριση με το μέσο όρο στην ΕΕ που ανέρχεται στο 17%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!