Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Κατηγορίες για απάτη σε βάρος της Barclays σχετικά με μυστικές πληρωμές σε επενδυτές του Κατάρ
[Lifo]: Κατηγορίες για απάτη σε βάρος της Barclays σχετικά με μυστικές πληρωμές σε επενδυτές του Κατάρ

[Lifo]: Κατηγορίες για απάτη σε βάρος της Barclays σχετικά με μυστικές πληρωμές σε επενδυτές του Κατάρ

Η δίωξη αφορά τις ενέργειες της τράπεζας που της επέτρεψαν να διασωθεί κατά την κρίση του 2008

Κατηγορίες σε βάρος της Barclays και τεσσάρων πρώην ανώτατων στελεχών απαγγέλθηκαν σήμερα, στο πλαίσιο έρευνας στη Βρετανία, σχετικά με τις συναλλαγές που είχε η τράπεζα με το Κατάρ το 2008, οι οποίες της επέτρεψαν να διασωθεί κατά την οικονομική κρίση και να αποφύγει την κρατικοποίηση.

Οι κατηγορίες αφορούν μυστικές πληρωμές σε επενδυτές του Κατάρ κατά τη διάρκεια της έκτακτης άντλησης κεφαλαίων ύψους 12 δισ. λιρών (15,4 δισ. δολαρίων) το 2008.

Ειδικότερα, το βρετανικό σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος (Serious Fraud Office, SFO) ανακοίνωσε ότι απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος της τράπεζας για συνωμοσία με στόχο την εξαπάτηση και παράνομη οικονομική βοήθεια.

Η Barclays γίνεται έτσι η πρώτη τράπεζα που αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για τις ενέργειές της κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης στη Βρετανία, όπως επισημαίνει το Reuters.

Η τράπεζα ανέφερε ότι εξετάζει τη θέση της αναφορικά με τις κατηγορίες και ότι αναμένει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η έρευνα του SFO ασχολήθηκε με συμφωνίες που έγιναν μεταξύ της τράπεζας και επενδυτών στο Κατάρ, κατά τη διάρκεια δύο κεφαλαιακών ενισχύσεων δισεκατομμυρίων λιρών, τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο του 2008, στο απόγειο της κρίσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!