Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Καθησυχαστικός ο καθηγητής Λέκκας για τον σεισμό στην Τουρκία
[Lifo]: Καθησυχαστικός ο καθηγητής Λέκκας για τον σεισμό στην Τουρκία

[Lifo]: Καθησυχαστικός ο καθηγητής Λέκκας για τον σεισμό στην Τουρκία

Ο καθηγητής Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός ξεκαθαρίζοντας πως ο σεισμός στην Τουρκία δεν σχετίζεται άμεσα με το καθεστώς των Δωδεκανήσων

Καθησυχαστικός ως προς την ενδεχόμενη επίδραση που θα μπορούσε να έχει ο σεισμός της Τουρκίας στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

«Ο συγκεκριμένος σεισμός έγινε αισθητός στη Ρόδο, στην Κω και στη Χίο, ήταν όμως ένας σεισμός, ο οποίος εντάσσεται σε ένα γεωτεκτονικό καθεστώς της κεντρικής Τουρκίας, το οποίο δεν είναι σε άμεση συσχέτιση με το καθεστώς των Δωδεκανήσων.

Υπάρχουν ρήγματα στην περιοχή, τα οποία ουσιαστικά είναι κάτι το ενδιάμεσο μεταξύ του ρήγματος της Ανατολίας και των ρηγμάτων της Ρόδου, είναι ένα καθεστώς ιδιόμορφο, δεν δίνει μεγαλύτερους σεισμούς.

Υπάρχει αρκετή εμπειρία από αυτό το σημείο, είναι κοντά στην πόλη Σπάρτα, στην οποία και το 1998 έχει γίνει ένας αντίστοιχος σεισμός, τότε είχαμε καταρρεύσεις, είχαμε νεκρούς, αλλά τώρα φαίνεται δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», επισήμανε ο καθηγητής και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Λέκκας, πρόσθεσε, ότι οι τεκτονικές δομές είναι τέτοιες, «που εμποδίζουν εν πάσει περιπτώσει την όλη διαδικασία και δεν έχουμε επίδραση της δραστηριότητας αυτής στον ελληνικό χώρο».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ανησυχία ότι θα μπορούσε να επηρεαστεί η περιοχή των Δωδεκανήσων, απάντησε κατηγορηματικά: «Όχι, δεν υπάρχει καμία ανησυχία».

Ο σεισμός στην Τουρκία

Ο σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα στην επαρχία Νενιζλί της δυτικής Τουρκίας, προκάλεσε ζημιές σε κάποια κτίρια, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και αξιωματούχους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!