Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Καθηγητής πανεπιστημίου ξόδεψε 185.000$ επιχορηγήσεων σε στρίπερς, μπαρ και αγορές στο iTunes
[Lifo]: Καθηγητής πανεπιστημίου ξόδεψε 185.000$ επιχορηγήσεων σε στρίπερς, μπαρ και αγορές στο iTunes

[Lifo]: Καθηγητής πανεπιστημίου ξόδεψε 185.000$ επιχορηγήσεων σε στρίπερς, μπαρ και αγορές στο iTunes

Ένας καθηγητής του Drexel University κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε 185.000 δολάρια από κρατικές επιχορηγήσεις του πανεπιστημίου, ξοδεύοντάς τα αφειδώς στρίπερ, μπαρ και αγορές στο iTunes

Ένας πρώην καθηγητής του πανεπιστημίου του Drexel στις ΗΠΑ κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε 185.000 δολάρια από κρατικές επιχορηγήσεις που προορίζονταν για έρευνα, ξοδεύοντάς τα αφειδώς σε «προσωπικές απολαύσεις».

Οι εισαγγελικές αρχές της Πενσιλβάνια απήγγειλαν στον 57χρονο Chikaodinaka Nwankpa τις κατηγορίες της κλοπής μέσω απάτης και της παράνομης υπεξαίρεσης που τιμωρούνται ως κακουργήματα στην πολιτεία της Πενσυλβάνια. Ο Nwankpa είχε διατελέσει πρώην πρόεδρος του τμήματος μηχανικής στο πανεπιστήμιο και είχε πρόσβαση στα ταμειακά διαθέσιμα της σχολής.

Υπολογίζεται πως συνολικά ξόδεψε περισσότερα από 96.000 δολάρια από τα ταμεία του πανεπιστημίου σε στριπ κλάμπ και μπαρ, και επιπλέον 89.000 δολάρια σε αγορές μέσω iTunes, γεύματα και άλλες αγορές. Ο καθηγητής επιχειρούσε συστηματικά να περάσει τις μεταμεσονύκτιες επισκέψεις του σε στριπ κλαμπ, ως έξοδα σίτισης. Το 50% των επίμαχων συναλλαγών του γίνονταν Σαββατοκύριακα, ενώ 6 στις 10 χρεώσεις αφορούσαν σε διασκεδάσεις του από τις 12 έως τις 2 τα ξημερώματα.

Όταν ξεκίνησαν οι έρευνες, ο Nwankpa τέθηκε σε αργία, επέστρεψε 53.328 δολάρια και λίγο αργότερα παραιτήθηκε. Το πανεπιστήμιο πλήρωσε 190.000 δολάρια σε διακανονισμό μετά από ομοσπονδιακή έρευνα για κατάχρηση κρατικών επιχορηγήσεων από τα υπουργεία Ναυτιλίας και Ενέργειας, καθώς και από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!