Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Κατάρρευση στα έσοδα του προϋπολογισμού – «Τρύπα» 2,8 δισ. ευρώ
[Lifo]: Κατάρρευση στα έσοδα του προϋπολογισμού – «Τρύπα» 2,8 δισ. ευρώ

[Lifo]: Κατάρρευση στα έσοδα του προϋπολογισμού – «Τρύπα» 2,8 δισ. ευρώ

«Τρύπα» που ξεπερνά τα 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ καταγράφηκε στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2017. Σημειώθηκε επίσης μεγάλη συγκράτηση των δαπανών, γεγονός που φέρνει εντός στόχου το πρωτογενές πλεόνασμα.

Σημειώνεται πως τα στοιχεία δημοσιεύονται μία ημέρα αφότου ο πρωθυπουργός προανήγγειλε τη διανομή κοινωνικού μερίσματος 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα, από τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, προκύπτει ότι ο προϋπολογισμός το δεκάμηνο Ιανουάριος – Οκτώβριος 2017 παρουσίασε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 5,355 δισ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 4,859 δισ. ευρώ το αντίστοιχο δεκάμηνο του 2016 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 5,239 δισ. ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2017, παρουσιάζεται πλεόνασμα και στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού (γενική κυβέρνηση) ύψους 169 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 342 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016 και στόχου για πλεόνασμα 71 εκατ. ευρώ.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 40,597 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 2,842 δισ. ευρώ ή 6,5% έναντι του στόχου. Η ακριβής κατανομή μεταξύ των κατηγοριών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση του οριστικού δελτίου αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!