Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Καταδίκη μαιευτήρα στη Θεσσαλονίκη για το θάνατο 45χρονης κατά τον τοκετό
[Lifo]: Καταδίκη μαιευτήρα στη Θεσσαλονίκη για το  θάνατο 45χρονης κατά τον τοκετό

[Lifo]: Καταδίκη μαιευτήρα στη Θεσσαλονίκη για το θάνατο 45χρονης κατά τον τοκετό

Σε φυλάκιση 17 μηνών καταδικάστηκε μαιευτήρας καθώς κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο 45χρονης κατά τη διάρκεια τοκετού

Σε φυλάκιση 17 μηνών καταδικάστηκε μαιευτήρας – γυναικολόγος στη Θεσσαλονίκη καθώς κρίθηκε ένοχος από αμέλεια, για το θάνατο 45χρονης κατά τη διάρκεια τοκετού και την πρόκληση σωματικών βλαβών στο νεογνό.

Το περιστατικό που εξετάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης συνέβη στα τέλη Μαρτίου του 2013, όταν η 45χρονη, η οποία βρισκόταν στην 39η εβδομάδα της κύησης, μετέβη σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, σε συνεννόηση με τον κατηγορούμενο γιατρό που την παρακολουθούσε για να γεννήσει το τρίτο της παιδί με κύηση που είχε προκύψει με εξωσωματική γονιμοποίηση από δότρια ωαρίου.

Όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, ο γυναικολόγος επέλεξε τη διαδικασία πρόκλησης τοκετού και αφού η γυναίκα άρχισε να πονάει της χορήγησε επισκληρίδιο αναισθησία και αμέσως μετά ενδοφλεβίως ωκυτοκίνη για την επιτάχυνση του τοκετού, «παρότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις χορήγησης της ωκυτοκίνης».

Επιμένοντας στη διαδικασία πρόκλησης τοκετού, ο γιατρός, πάντα κατά το κατηγορητήριο, παρέλειψε να υποβάλλει την επίτοκο σε καισαρική επέμβαση, προκαλώντας τελικά τη γέννηση του παιδιού με τη χρήση βεντούζας, παρά το γεγονός ότι «ο τράχηλος ήταν ακόμη σκληρός».

Συνέπεια των παραπάνω ήταν μετά τον τοκετό η γυναίκα να παρουσιάσει αιμορραγία που δεν αντιμετωπίστηκε εγκαίρως και χειρουργήθηκε καθυστερημένα, ενώ η ίδια κατέληξε λίγες ώρες αργότερα λόγω αιμορραγίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!