Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Καναδάς: Η επόμενη μέρα μετά την οριακή νίκη Τρουντό – Τα σενάρια για τη νέα κυβέρνηση
[Lifo]: Καναδάς: Η επόμενη μέρα μετά την οριακή νίκη Τρουντό – Τα σενάρια για τη νέα κυβέρνηση

[Lifo]: Καναδάς: Η επόμενη μέρα μετά την οριακή νίκη Τρουντό – Τα σενάρια για τη νέα κυβέρνηση

Δεύτερη θητεία στην πρωθυπουργία χωρίς απόλυτη πλειοψηφία κέρδισε ο Τζάστιν Τρουντό

Οι Καναδοί ψήφισαν υπέρ ενός «προοδευτικού» προγράμματος και υπέρ «μιας ισχυρής δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο Τζάστιν Τρουντό καθώς το κόμμα των Φιλελεύθερων ήρθε πρώτο στις βουλευτικές εκλογές αν και δεν κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία .

«Σήμερα το βράδυ οι Καναδοί απέρριψαν τον διχασμό», τόνισε ο Τρουντό ενώπιον υποστηρικτών του στο κέντρο του Μόντρεαλ. Οι Καναδοί «απέρριψαν τις περικοπές και τη λιτότητα και ψήφισαν υπέρ ενός προοδευτικού προγράμματος και μιας ισχυρής δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής», πρόσθεσε. Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Τρουντό είχε επικρίνει τις περικοπές δαπανών στις οποίες θα προχωρούσε, αν νικούσε, ο αντίπαλός του, ο συντηρητικός Άντριου Σιρ, αλλά και την πρόθεσή του να καταργήσει τον φόρο στο διοξείδιο του άνθρακα.

Εμφανώς καθησυχασμένος από τη νίκη του, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις τον εμφάνιζαν να δίνει μάχη στήθος με στήθος με τους Συντηρητικούς, ο Τρουντό επανέλαβε την επιθυμία του να εργαστεί «για όλους τους Καναδούς». Απευθύνθηκε ιδιαιτέρως στους ψηφοφόρους των πλούσιων σε πετρέλαιο επαρχιών Αλμπέρτα και Σασκάτσουαν, όπου δεν εξελέγη κανένας βουλευτής από το κόμμα των Φιλελεύθερων. Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει την περιφρόνηση που τρέφουν οι κάτοικοι των επαρχιών αυτών απέναντι στον Τρουντό και τον διχασμό του Καναδά μεταξύ των υποστηρικτών της πετρελαϊκής βιομηχανίας και των υπέρμαχων του περιβάλλοντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!