Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Κάμερα μπροστά στον σκευοφύλακα που ανάβει το Άγιο Φως με αναπτήρα – Να πώς απάντησε ο συγγραφέας του βιβλίου
[Lifo]: Κάμερα μπροστά στον σκευοφύλακα που ανάβει το Άγιο Φως με αναπτήρα – Να πώς απάντησε ο συγγραφέας του βιβλίου

[Lifo]: Κάμερα μπροστά στον σκευοφύλακα που ανάβει το Άγιο Φως με αναπτήρα – Να πώς απάντησε ο συγγραφέας του βιβλίου

Οι αντιδράσεις για το Άγιο Φως συνεχίζονται

Οι αντιδράσεις για την αποκάλυψη πως το Άγιο Φως ανάβει με αναπτήρα συνεχίζονται και πλέον συγγραφέας της έρευνας και του βιβλίου απαντά με ντοκουμέντα σε όσα επιχειρεί να ισχυριστεί η αρχιγραμματεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Το βιβλίο του Δημήτρη Αλικάκου «Λύτρωση – Περί του Αγίου Φωτός» στο οποίο μεταξύ άλλων ο σκευοφύλακας του Παναγίου Τάφου Ισίδωρος φέρεται να λέει «Εγώ ανάβω το Άγιο Φως με αναπτήρα» , προκάλεσε αίσθηση και σε κάποιους πιστούς έκπληξη καθώς καταρρίπτει τον αιώνιο ισχυρισμό περί «θαύματος» με δηλώσεις από επίσημα χείλη.

«Ακούστε. Το καντήλι μπαίνει σβηστό από μένα, όλος ο κόσμος το βλέπει μέσα από την τηλεόρασή του. Όμως όταν ο Πατριάρχης εισέρχεται στον Πανάγιο Τάφο το βρίσκει αναμμένο… Εγώ το ανάβω…Με έναν αναπτήρα, τι άλλο;» είναι η μαρτυρία του σκευοφύλακα του Παναγίου Τάφου Ισίδωρου, ο οποίος ομολογεί ότι ο ίδιος ανάβει το Άγιο Φως.

Αυτή η δήλωση ήταν αναμενόμενο να πυροδοτήσει αντιδράσεις και η αρχιγραμματεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, έσπευσε μεταξύ άλλων να κάνε λόγο για συνεντεύξεις που «έλαβαν χώρα παρανόμως, εν αγνοία των συνομιλητών του και χωρίς φυσικά την απαραίτητη συγκατάθεσή τους».

Θέση πήρε και ο δικηγόρος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κ. Λάμπρος Κιτσαράς, ο οποίος μιλώντας στο orthodoxianewsagency.gr τηρεί την ίδια γραμμή και αναφέρει πως βίντεο, στο οποίο φαίνεται ένας σκευοφύλακας, είναι προϊόν υποκλοπής και πως οι βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις έλαβαν χώρα παρανόμως, εν αγνοία των συνομιλητών του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!