Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Lifo]: Κακόβουλο λογισμικό που εγκαθίσταται σε συσκευές android, έχει προσβάλει πάνω από 1 εκατ. λογαριασμούς της Google
[Lifo]: Κακόβουλο λογισμικό που εγκαθίσταται σε συσκευές android, έχει προσβάλει πάνω από 1 εκατ. λογαριασμούς της Google

[Lifo]: Κακόβουλο λογισμικό που εγκαθίσταται σε συσκευές android, έχει προσβάλει πάνω από 1 εκατ. λογαριασμούς της Google

Το κακόβουλο λογισμικό που ονομάζεται Gooligan, «χτυπάει» περίπου 13.000 smartphones και tablets την ημέρα

Κακόβουλο λογισμικό που έχει την ικανότητα να κρύβεται μέσα σε θεωρητικά εγκεκριμένες εφαρμογές και να εγκαθίσταται σε συσκευές android (smartphones και tablets) έχει αποκτήσει πρόσβαση σε πάνω από ένα εκατομμύριο λογαριασμούς της Google από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι σήμερα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας «Check Point Software Technologies».

Οι εφαρμογές αυτές έχουν φαινομενικά «αθώα» ονόματα όπως StopWatch, Perfect Cleaner and WiFi Enhancer.

Το λογισμικό εκμεταλλεύεται σφάλματα και κενά ασφαλείας που υπάρχουν σε παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Android, παίρνει το έλεγχο των συσκευών και εγκαθιστά άλλες εφαρμογές και εργοστασιακά λογισμικά pop up μηνυμάτων.

Κάποιες από αυτές τις μη εγκεκριμένες εφαρμογές μπορούν ακόμη να υποκλέπτουν το username και τους κωδικούς του θύματος για να ποστάρουν ψεύτικες κριτικές.

Αυτό το κακόβουλο λογισμό (σ.σ. για την ακρίβεια «Δούρειος Ίππος») που ονομάζεται «Gooligan», εντοπίστηκε σε 86 δόλιες εφαρμογές και υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα προσβάλλει περίπου 13.000 συσκευές την ημέρα, τονίζει η «Check Point».

Ως επί το πλείστον, αυτές οι εφαρμογές – «παγίδες» δεν προήλθαν από το Google Play Store, αλλά από «καταστήματα» εφαρμογών τρίτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!