Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Κακουργηματικές διώξεις σε βάρος 14 γιατρών και υπαλλήλων για την πυρκαγιά στο «Δαφνί»
[Lifo]: Κακουργηματικές διώξεις σε βάρος 14 γιατρών και υπαλλήλων για την πυρκαγιά στο «Δαφνί»

[Lifo]: Κακουργηματικές διώξεις σε βάρος 14 γιατρών και υπαλλήλων για την πυρκαγιά στο «Δαφνί»

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το Σεπτέμβριο του 2015 είχε σαν αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τρεις τρόφιμοι

Ποινική δίωξη σε βάρος 14 κατηγορουμένων γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί» τον Σεπτέμβριο του 2015, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τρεις τρόφιμοι και να τραυματιστούν άλλοι δύο.

Στο πόρισμα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γ. Πέτρου που ερεύνησε την υπόθεση, καταλογίζεται στους υπευθύνους του νοσοκομείου αδιαφορία για το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς από δικές τους παραλείψεις, ενώ επισημαίνει ευθύνες της Πολιτείας, που επιτρέπει να κρατούνται στο συγκεκριμένο ίδρυμα «ποινικά ακαταλόγιστοι» νοσούντες.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, οι θεωρούμενες «επικίνδυνες περιπτώσεις» ασθενών που εμφανίζουν παραβατικές συμπεριφορές και έχουν κριθεί ποινικά ακαταλόγιστοι, θα έπρεπε να νοσηλεύονται σε ειδικά ιδρύματα και όχι μαζί με άλλους ψυχικά πάσχοντες.

Ο εισαγγελέας άσκησε πάντως ποινική δίωξη και στον ασθενή που προκάλεσε τη φωτιά στο νοσοκομείο, αν και στο παρελθόν έχει κριθεί ακαταλόγιστος, για τα αδικήματα της πρόκλησης εμπρησμού, σωματικής βλάβης κατά συρροή και διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!