Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Κακοκαιρία: Περισσότεροι από 1.200 κεραυνοί στην Αττική και τη Βοιωτία – Πού έπεσαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
[Lifo]: Κακοκαιρία: Περισσότεροι από 1.200 κεραυνοί στην Αττική και τη Βοιωτία – Πού έπεσαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

[Lifo]: Κακοκαιρία: Περισσότεροι από 1.200 κεραυνοί στην Αττική και τη Βοιωτία – Πού έπεσαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Περισσότεροι από 1.200 κεραυνοί και σημαντικά ύψη βροχής έπεσαν σε Αττική και Βοιωτία

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν απόψε τόσο την Αττική όσο και τη Βοιωτία, έδωσαν, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, περισσότερους από 1.200 κεραυνούς και σημαντικά ύψη βροχόπτωσης.

Ενδεικτικά, στην Παλλήνη έως τις 19:00 έπεσαν 47 χιλιοστά βροχής, στην Αγία Παρασκευή και στην Παλλήνη, ενώ στην Τανάγρα και στην Πετρούπολη 26 χιλιοστά.

Σύμφωνα με το meteo, o παρακάτω χάρτης προκύπτει από τις μετρήσεις 72 μετεωρολογικών σταθμών δείχνοντας πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη πυκνού δικτύου μετεωρολογικών σταθμών.

Παράλληλα, στον χάρτη που ακολουθεί, φαίνονται οι κεραυνοί που καταγράφηκαν σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ», μέχρι τις 19:00, επαληθεύοντας την πρωινή πρόγνωση του προγνωστικού συστήματος TALOS-ΕΡΜΗΣ.

Σημειώνεται ότι ισχυρές καταιγίδες έπληξαν επίσης μεγάλο μέρος της χώρας με τα ισχυρότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στη Χαλκιδική και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Εντυπωσιακές είναι οι καταγραφές των μετεωρολογικών μας σταθμών στη Θάσο όπου καταγράφηκαν 102 χιλιοστά βροχής και στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου όπου καταγράφηκαν 92 χιλιοστά βροχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!