Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Johnson & Johnson: Αποζημίωση μαμούθ σε καρκινοπαθή που χρησιμοποιούσε το ταλκ της
[Lifo]: Johnson & Johnson: Αποζημίωση μαμούθ σε καρκινοπαθή που χρησιμοποιούσε το ταλκ της

[Lifo]: Johnson & Johnson: Αποζημίωση μαμούθ σε καρκινοπαθή που χρησιμοποιούσε το ταλκ της

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 29 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια γυναίκα που χρησιμοποίησε το ταλκ της

Δικαστήριο στην Καλιφόρνια επιδίκασε αποζημίωση 29 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια γυναίκα που είχε στραφεί κατά της Johnson & Johnson , ισχυριζόμενη πως ο αμίαντος που περιείχε το ταλκ της εταιρείας της προκάλεσε καρκίνο.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου στο Όκλαντ αποτελεί την τελευταία ήττα της εταιρείας σε μια σειρά από παρόμοιες περιπτώσεις. Η Johnson & Johnson αντιμετωπίζει πάνω από 13.000 μηνύσεις και αγωγές στις ΗΠΑ που σχετίζονται με προϊόντα ταλκ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα κάνει έφεση κάνοντας λόγο για «σοβαρά διαδικαστικά και αποδεικτικά λάθη» κατά τη διάρκεια της δίκης. Σύμφωνα με την Johnson & Johnson, οι δικηγόροι της γυναίκας δεν κατάφεραν να αποδείξουν πως το ταλκ για μωρά της εταιρείας περιέχει αμίαντο. Όμως, η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το ποια ήταν αυτά τα λάθη.

«Σεβόμαστε τη νομική διαδικασία και επαναλαμβάνουμε πως οι ετυμηγορίες των ενόρκων δεν είναι ιατρικά ή επιστημονικά συμπεράσματα για ένα προϊόν», αναφέρει η ανακοίνωση της Johnson & Johnson.

Η Johnson & Johnson αρνείται πως το ταλκ της προκαλεί καρκίνο και επικαλείται πολυάριθμες μελέτες και ελέγχους από ρυθμιστικές αρχές σε όλον τον κόσμο που έδειξαν πως είναι ασφαλές και πως δεν περιέχει αμίαντο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!