Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ιζαμπέλ ντος Σάντος: Πώς η πλουσιότερη γυναίκα της Αφρικής κατέκλεψε την Ανγκόλα -2 δισ. η περιουσία της
[Lifo]: Ιζαμπέλ ντος Σάντος: Πώς η πλουσιότερη γυναίκα της Αφρικής κατέκλεψε την Ανγκόλα -2 δισ. η περιουσία της

[Lifo]: Ιζαμπέλ ντος Σάντος: Πώς η πλουσιότερη γυναίκα της Αφρικής κατέκλεψε την Ανγκόλα -2 δισ. η περιουσία της

Οι ύποπτες συμφωνίες για διαμάντια, πετρέλαιο και γη

Έγγραφα που διέρρευσαν αποκαλύπτουν πώς η πιο πλούσια γυναίκα της Αφρικής έκανε την περιουσία της- η οποία εκτιμάται στα 2 δισ.- μέσω εκμετάλλευσης της χώρας της, αλλά και διαφθοράς.

Η Ιζαμπέλ ντος Σάντος απέκτησε πρόσβαση σε κερδοφόρες συμφωνίες για πετρέλαιο, γη, διαμάντια και τηλεπικοινωνίες μεταξύ άλλων, όταν ο πατέρας της ήταν πρόεδρος στην Ανγκόλα, μια χώρα πλούσια σε φυσικές πηγές ενέργειας.

Τα έγγραφα δείχνουν πώς επετράπη στην ίδια και τον σύζυγό της να αγοράσουν πολύτιμα κρατικά περιουσιακά στοιχεία, με μια σειρά ύποπτων συμφωνιών. Η Ντος Σάντος λέει ότι οι κατηγορίες εναντίον της είναι απολύτως ψευδείς και πως πρόκειται για πολιτικά υποκινούμενο κυνήγι μαγισσών από την κυβέρνηση της Ανγκόλας.

Η κόρη του πρώην προέδρου της χώρας ζει στη Μ. Βρετανία και έχει στην ιδιοκτησία της ακριβά ακίνητα στο κεντρικό Λονδίνο. Ήδη αποτελεί αντικείμενο έρευνας από τις αρχές στην Ανγκόλα, για διαφθορά, ενώ «πάγωσαν» τα περιουσιακά στοιχεία της στην πατρίδα της.

Οι πληροφορίες σε βάρος της, που ήρθαν τώρα στο φως, προέρχονται από περισσότερα από 700.000 έγγραφα που έχουν διαρρεύσει και αφορούν την περιουσία της δισεκατομμυριούχου. Τα περισσότερα από αυτά αποκτήθηκαν από την πλατφόρμα για την προστασία πληροφοριοδοτών στην Αφρική και κοινοποιήθηκαν μέσω της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!