Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Ιταλία: Μονέ, Βαν Γκογκ, Πικάσο και Μιρό στη συλλογή του ιδιοκτήτη της Parmalat που δημοπρατείται
[Lifo]: Ιταλία: Μονέ, Βαν Γκογκ, Πικάσο και Μιρό στη συλλογή του ιδιοκτήτη της Parmalat που δημοπρατείται

[Lifo]: Ιταλία: Μονέ, Βαν Γκογκ, Πικάσο και Μιρό στη συλλογή του ιδιοκτήτη της Parmalat που δημοπρατείται

Έργα σπουδαίων δημιουργών από τη συλλογή του ιδιοκτήτη της Parmalat στην Ιταλία, δημοπρατούνται

Σπουδαία έργα τέχνης διάσημων δημιουργών όπως οι Μονέ, Βαν Γκογκ, Πικάσο και Μιρό βρίσκονται στη συλλογή του «θησαυρού του Τάντσι» που βγαίνει σε δημοπρασία τον Οκτώβριο.

Την εποχή του ομώνυμου σκανδάλου και της ηχηρής κατάρρευσης της αυτοκρατορίας της γαλακτοβιομηχανίας Parmalat, ο ιδιοκτήτης της Καλίστο Τάντσι διερρήγνυε τα ιμάτιά του πως «στο σπίτι μου δεν υπάρχουν κελάρια με πολύτιμους πίνακες». Όμως, άρκεσαν λίγες ημέρες για να έλθει η διάψευση, όταν η οικονομική αστυνομία ανακάλυψε έναν μικρό θησαυρό από 19 πίνακες, που ο Τάντσι, ναι μεν δεν έκρυβε στο σπιτικό του, αλλά τους φύλαγε στις κατοικίες τριών έμπιστων του φίλων—δύο στην γενέτειρά του Πάρμα, κι ενός άλλου σε κοντινή πόλη. Κι ακολούθησαν κι άλλα. Σήμερα, μία δεκαετία αργότερα, ο «θησαυρός του Τάντσι», αποτελούμενος από πίνακες, σχέδια, χαρακτικά και γλυπτά, βγαίνει σε δημοπρασία.

Στη συλλογή του Τάντσι περιλαμβάνονται δημιουργίες διάσημων εικαστικών, όπως οι Μονέ, Βαν Γκογκ, Πικάσο, Μιρό, Μαγκρίτ, Μοντριάν, Τουλούζ-Λοτρέκ, Πικαμπιά και Τζάκομο Μπάλα. Όλα τούτα τα χρόνια φυλασσόταν σε εγκαταστάσεις της ιταλικής δικαιοσύνης στην Πάρμα κι εν τέλει δόθηκαν στον οίκο Παντολφίνι της Φλωρεντίας για να δημοπρατηθούν.

Προκειμένου να πωληθούν, τα έργα της συλλογής Τάντσι χωρίσθηκαν σε δύο κατηγορίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!