Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η Ιταλία εξετάζει μείωση του ηλικιακού ορίου ψήφου στα 16 χρόνια – Για να αυξήσει το εκλογικό σώμα
[Lifo]: Η Ιταλία εξετάζει μείωση του ηλικιακού ορίου ψήφου στα 16 χρόνια – Για να αυξήσει το εκλογικό σώμα

[Lifo]: Η Ιταλία εξετάζει μείωση του ηλικιακού ορίου ψήφου στα 16 χρόνια – Για να αυξήσει το εκλογικό σώμα

Τα συγκυβερνώντα κόμματα της Ιταλίας τάσσονται υπέρ της μείωσης του ηλικιακού όριου ψήφου στα 16 χρόνια

Τα κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό της Ιταλίας ανέφεραν σήμερα ότι τάσσονται υπέρ της μείωσης του ελάχιστου ηλικιακού ορίου ψήφου στα 16 χρόνια.

Η συγκεκριμένη κίνηση, σύμφωνα με αναλυτές, θα αύξανε το εκλογικό σώμα κατά περίπου 1 εκατομμύριο ψηφοφόρους.

Ο πρώην πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα πυροδότησε τον δημόσιο διάλογο σήμερα, καθώς πρότεινε να μειωθεί άμεσα η ηλικία κτήσης δικαιώματος εκλέγειν, αφότου νέοι πλημμύρισαν τους δρόμους των πόλεων σε ολόκληρο τον κόσμο για να ζητήσουν πολιτική δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Είναι ένας τρόπος να πούμε σε αυτούς τους νέους ανθρώπους… ότι τους λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη» είπε ο Λέτα, ένας ακαδημαϊκός και μέλος του συγκυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος (PD), στην εφημερίδα La Repubblica.

Αυτή τη στιγμή, οι Ιταλοί πρέπει να έχουν κλείσει τα 18 τους χρόνια για να έχουν το δικαίωμα να εκλέγουν βουλευτές στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου και τα 25 για να μπορούν να ψηφίζουν στις εκλογές στο άνω σώμα, τη Γερουσία.

Το κάλεσμά του στήριξαν ο αρχηγός του PD Νικόλα Τζινγκαρέτι και ο Λουίτζι Ντι Μάιο, ο ηγέτης του συγκυβερνώντος Κινήματος των 5 Αστέρων.

«Οι νέοι πρέπει να απολαμβάνουν τον σεβασμό μας, να τους ακούμε και να τους βάζουμε στο επίκεντρο της πολιτικής» έγραψε στο Facebook ο Ντι Μάιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!