Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ισπανία: Σε γενική απεργία οι καμαριέρες για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας
[Lifo]: Ισπανία: Σε γενική απεργία οι καμαριέρες για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας

[Lifo]: Ισπανία: Σε γενική απεργία οι καμαριέρες για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας

Χιλιάδες καμαριέρες βγήκαν μαζικά στους δρόμους της Ισπανίας, καταγγέλλοντας τις συνθήκες εργασίας τους και ζητώντας καλύτερη μεταχείριση

Eκατομμύρια τουρίστες επιλέγουν την Ισπανία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Την ίδια ώρα χιλιάδες καμαριέρες βγήκαν χθες και σήμερα μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τις συνθήκες εργασίας τους.

«Μας μεταχειρίζονται χειρότερα από τα ζώα. Σε εμάς μπορούν πρακτικά να κάνουν τα πάντα» αναφέρει η 52χρονη Αμάλια, καμαριέρα από την Αλικάντε, ένα από τα διάσημα τουριστικά θέρετρα της Ισπανίας. Μιλά στον πληθυντικό αναφερόμενη στις 200.000 καμαριέρες που εργάζονται στον ξενοδοχειακό κλάδο της Ισπανίας, πολύ συχνά κάτω από απάνθρωπες συνθήκες εργασιακής εκμετάλλευσης.

Σήμερα, χιλιάδες γυναίκες που εργάζονται στον τουριστικό κλάδο βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν για τα δικαιώματά τους, με κεντρικό σύνθημα «Basta!» και βασικό αίτημα την άμεση βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Ειδικά στις Βαλεαρίδες Νήσους, όπως την Ίμπιζα, οι καμαριέρες δεν θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται σε 48ωρη βάση τα Σαββατοκύριακα στην καρδιά της τουριστικής σεζόν.

«Στοπ» στις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας
Οι πορείες διαμαρτυρίας και οι στάσεις εργασίας οργανώνονται από τον σύλλογο «Las Kellys», που εκπροσωπεί χιλιάδες Ισπανίδες καμαριέρες από διάφορες περιοχές. «Τα συνδικάτα μας βοήθησαν ελάχιστα. Γι αυτό αποφασίσαμε να αυτοοργανωθούμε» αναφέρει η 60χρονη Μαρία Φρεσνέδα, εκπρόσωπος του συλλόγου από την Αλικάντε. Σύμφωνα με την ένωση «Las Kellys» οι Ισπανίδες καμαριέρες υποχρεούνται να καθαρίσουν 20 με 30 δωμάτια ξενοδοχείων τη μέρα και ενίοτε περισσότερα. Ο καθαρισμός κάθε δωματίου διαρκεί 20 με 30 λεπτά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!