Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ισχυρίζονται πως βρήκαν τον τάφο του «ανθρώπου – ελέφαντα»
[Lifo]: Ισχυρίζονται πως βρήκαν τον τάφο του «ανθρώπου – ελέφαντα»

[Lifo]: Ισχυρίζονται πως βρήκαν τον τάφο του «ανθρώπου – ελέφαντα»

Μια συγγραφέας ισχυρίζεται πως ανακάλυψε τον τάφο του «ανθρώπου – ελέφαντα», σχεδόν 130 χρόνια μετά τον θάνατό του

Στη λύση του μυστηρίου για τον τάφο του Τζόζεφ Μέρικ, του άντρα που έγινε γνωστός και ως ο «Άνθρωπος Ελέφαντας», ισχυρίζεται πως έφτασε μια συγγραφέας.

Το BBC μεταδίδει πως ο τάφος του Μέρικ ίσως έχει εντοπιστεί σχεδόν 130 χρόνια μετά τον θάνατό του. Ο Μέρικ, ο οποίος υπέφερε από μια παραμόρφωση του σκελετικού και μαλακού ιστού, έγινε αρχικά θέαμα σε περιπλανώμενο τσίρκο (freak show) λόγω της παραμόρφωσής του και στη συνέχεια κέρδισε το ενδιαφέρον της ιατρικής κοινότητας. Ο σκελετός του σώζεται στο Royal London Hospital. Αλλά η συγγραφέας Jo Vigor-Mungovin λέει ότι έχει ανακαλύψει ότι ο μαλακός ιστός του Μέρικ θάφτηκε στο νεκροταφείο του Λονδίνου, μετά το θάνατό του το 1890.

Μετά το θάνατό του, το σώμα του Μέρικ διαμελίστηκε και ο σκελετός του διατηρήθηκε ως ανατομικό δείγμα. Ωστόσο είναι άγνωστο τι απέγινε η σορός. Η Vigor-Mungovin, η οποία έχει γράψει μια βιογραφία του Μέρικ, δήλωσε ότι η ιστορία σχετικά με τον μαλακό ιστό και το πού θάφτηκε δεν είχε καταγραφεί εξαιτίας του αριθμού των νεκροταφείων που υπήρχαν εκείνη την εποχή.

Η συγγραφέας πίστευε πως η σορός του θα είχε θαφτεί στο ίδιο νεκροταφείο όπου θάφτηκε και ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης καθώς πέθαναν στην ίδια τοποθεσία. Στη συνέχεια αποφάσισε να μελετήσει τα αρχεία του κοιμητηρίου και του κρεματορίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!