Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Το Υπουργείο Πολιτισμού για τον θάνατο του Πάνου Κουτρουμπούση
[Lifo]: Το Υπουργείο Πολιτισμού για τον θάνατο του Πάνου Κουτρουμπούση

[Lifo]: Το Υπουργείο Πολιτισμού για τον θάνατο του Πάνου Κουτρουμπούση

Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του σπουδαίου συγγραφέα, μεταφραστή και εικαστικού

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Πάνου Κουτρουμπούση εξέφρασε το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ τον σπουδαίο συγγραφέα, μεταφραστή και εικαστικό αποχαιρέτισε νωρίτερα και η Εταιρεία Συγγραφέων.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Έλληνα συγγραφέα, μεταφραστή και εικαστικού Πάνου Κουτρουμπούση. Το έργο του χαρακτήριζε σουρεαλιστική πνοή, εκρηκτική φαντασία και δηκτικό χιούμορ. Αντισυμβατικός μέχρι το τέλος της ζωής του, ανήκε στην ομάδα των Ελλήνων Υπαρξιστών και αναδείχθηκε σε μια από τις πιο γνωστές μορφές του μπητ κινήματος στη χώρα μας», αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Τον συγγραφέα, μεταφραστή και εικαστικό Πάνο Κουτρουμπούση, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, αποχαιρέτισε και η Εταιρεία Συγγραφέων.

«Υπήρξε μια από τις σημαντικότερες μορφές του μπητ κινήματος στη χώρα μας, συμμετείχε στην παρέα των Ελλήνων υπαρξιστών και δημοσίευσε ανατρεπτικά διηγήματα και ιστορίες» αναφέρει η ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων, της οποίας ο Πάνος Κουτρουμπούσης υπήρξε μέλος.

«Με βιβλία όπως το “Εν αγκαλία de Κρισγιαούρτι”, αλλά και με πρωτότυπα έργα όπως τα θεατρικά “ταχυδράματα”, ο Πάνος Κουτρουμπούσης άφησε το δικό του στίγμα στα ελληνικά γράμματα. Στους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας», προσθέτει η ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!