Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Υπουργείο Παιδείας για αναγραφή θρησκεύματος στα απολυτήρια: Αναμένουμε απόφαση από το ΣτΕ
[Lifo]: Υπουργείο Παιδείας για αναγραφή θρησκεύματος στα απολυτήρια: Αναμένουμε απόφαση από το ΣτΕ

[Lifo]: Υπουργείο Παιδείας για αναγραφή θρησκεύματος στα απολυτήρια: Αναμένουμε απόφαση από το ΣτΕ

Το υπ. Παιδείας για την αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια

Την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την αναγραφή του θρησκεύματος και ιθαγένειας στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο, σχολιάζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η στάση του υπουργείο, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, είναι εκείνη της αναμονής για τις δύο σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ.

Όπως τονίζεται «η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων έλαβε σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου 2019, την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αναφορικά με α) την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας σε στοιχεία και έγγραφα σχετικά με τη σχολική δραστηριότητα και λειτουργία και β) τη δήλωση ότι ο μαθητής δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και εξ’αυτού επικαλείται λόγους θρησκευτικής συνείδησης για την απαλλαγή του από το μάθημα των Θρησκευτικών, την οποία απόφαση θα μελετήσει αναλυτικά».

Σύμφωνα με το υπουργείο «υπενθυμίζεται ότι αναμένονται και δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με συναφές ζήτημα αναγραφής του θρησκεύματος στα απολυτήρια».

«Αυτονοήτως το Υπουργείο θα συμμορφώνει την πολιτική του με τις αποφάσεις των Ανεξάρτητων Αρχών και της Δικαιοσύνης», καταλήγει η ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!