Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Το υπουργείο Μεταφορών κατηγορεί τον ΟΑΣΘ για το αδιέξοδο στις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης
[Lifo]: Το υπουργείο Μεταφορών κατηγορεί τον ΟΑΣΘ για το αδιέξοδο στις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης

[Lifo]: Το υπουργείο Μεταφορών κατηγορεί τον ΟΑΣΘ για το αδιέξοδο στις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης

Επιρρίπτει ευθύνες στους επικεφαλής και το σωματείο εργαζομένων

«Ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τίμησαν και τιμούν την υπογραφή και τις δημόσιες δεσμεύσεις τους απέναντι σε εργαζόμενους, αλλά και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης» τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών, επισημαίνοντας ωστόσο πως «η ευθύνη απέναντι στους πολίτες της Θεσσαλονίκης για την εύρυθμη λειτουργία του ΟΑΣΘ, ανήκει ξεκάθαρα από τη στιγμή αυτή, στη διοίκηση του οργανισμού και διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων».

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Μεταφορών, αναφέρει στην ανακοίνωση πως «ούτε ένα ευρώ στους εργαζόμενους του δεν έχει καταβάλει ακόμη ο ΟΑΣΘ, παρά τη συμφωνία για καταβολή του 18% των εισπράξεών του από τα εισιτήρια αποκλειστικά για τα δεδουλευμένα. Καμία αντίδραση για το συγκεκριμένο θέμα από την ηγεσία του σωματείου των εργαζομένων».

Εκταμιεύθηκε, συνεχίζει το υπουργείο, προκαταβολικά την Δευτέρα το πρωί, ποσό ύψους 3,9 εκατ. ευρώ της δόσης του Δεκεμβρίου από το ελληνικό δημόσιο προς τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, «υλοποιώντας άμεσα τη ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, μετά τη διευρυμένη σύσκεψη των προηγουμένων ημερών στη Θεσσαλονίκη, ώστε να χρησιμοποιηθεί για την καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του Οργανισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!