Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Υπουργείο Εργασίας: Περικοπές συντάξεων μέχρι 18%
[Lifo]: Υπουργείο Εργασίας: Περικοπές συντάξεων μέχρι 18%

[Lifo]: Υπουργείο Εργασίας: Περικοπές συντάξεων μέχρι 18%

«Ισχύει μόνο αυτό που νομοθετικά έχει τεθεί ως ανώτατο όριο»

Δεν θα γίνουν περικοπές στις συντάξεις πάνω από 18%, που νομοθετικά έχει τεθεί ως ανώτατο όριο, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Το υπουργείο Εργασίας διαψεύδει δημοσιεύματα του Τύπου όπου αναφέρεται ότι από την 1.1.2019 θα γίνουν περικοπές μεγαλύτερες του 18% σε συντάξεις που εμφανίζουν «προσωπική διαφορά» που θα προκύψει, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, λόγω επιπλέον περικοπών στα επιδόματα συζύγου και τέκνων.

Όπως υπογραμμίζεται από το υπουργείο Εργασίας, δεν επιβάλλεται καμία επιπλέον μείωση που να είναι αντίστοιχη του ύψους των παραπάνω οικογενειακών παροχών, επισημαίνοντας ότι από την 1.1.2019, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί στο πλαίσιο των ενιαίων κανόνων ο επανυπολογισμός των συντάξεων, τα επιδόματα αυτά, ως μέρος της καταβαλλόμενης σύνταξης, θα έχουν ληφθεί υπόψη για τον υπολογισμό της «προσωπικής διαφοράς».

Τέλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ, αν το καταβαλλόμενο ποσό των συντάξεων είναι μικρότερο από αυτό που προκύπτει από τον επανυπολογισμό τους, ο Ν.4472/17 προβλέπει προσαύξηση των συντάξεων από την 1.1.2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!