Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Οι υπουργοί Άμυνας του συνασπισμού κατά του ΙΚ θα εξετάσουν την κατάσταση στη Μοσούλη
[Lifo]: Οι υπουργοί Άμυνας του συνασπισμού κατά του ΙΚ θα εξετάσουν την κατάσταση στη Μοσούλη

[Lifo]: Οι υπουργοί Άμυνας του συνασπισμού κατά του ΙΚ θα εξετάσουν την κατάσταση στη Μοσούλη

Ορίστηκε συνάντηση στο Παρίσι

Οι υπουργοί Άμυνας 13 χωρών που μετέχουν στον διεθνή συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους θα συναντηθούν στις 25 Οκτωβρίου στο Παρίσι για να ενημερωθούν κυρίως για τις εξελίξεις στη μάχη της Μοσούλης, στο Ιράκ, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.

Δώδεκα υπουργοί, μεταξύ των οποίων και ο Αμερικανός Άστον Κάρτερ, θα βρίσκονται στο Παρίσι, όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του Γάλλου υπουργού Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν. Εκτός από τους υπουργούς του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, παρόντες θα είναι και οι ομόλογοί τους από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες (Βρετανία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Νορβηγία, Δανία).

Στον διεθνή συνασπισμό μετέχουν περίπου 60 χώρες, μεταξύ των οποίων και πολλές αραβικές και ασιατικές.

“Ο στόχος είναι να ενημερωθούμε για την πρόοδο που επιτυγχάνεται στη Μοσούλη” διευκρίνισε μια πηγή από το περιβάλλον του Λε Ντριάν. “Θα πρέπει να αποφύγουμε κυρίως τη μεταφορά σημαντικών πόρων του Ντάες (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) από τη ζώνη της Μοσούλης προς τη Συρία”, πρόσθεσε.

Οι 13 υπουργοί θα εξετάσουν επίσης την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Συρία, όπου το ΙΚ διατηρεί ισχυρά προπύργια, κυρίως στη Ράκα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!